8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSlovenii vor să-i surprindă pe tricolori

Slovenii vor să-i surprindă pe tricolori

Chiar dacă ştiu că au şansa a doua în confruntările de pe 2 şi 6 iunie, elevii lui Matjaz Kek susţin că sunt capabili să obţină măcar trei din cele şase puncte puse în joc.

Slovenii consideră că au şansa a doua în dubla cu România, din Grupa G a preliminariilor CE 2008, însă susţin că sunt capabili să furnizeze surpriza şi să obţină măcar trei puncte din cele şase puse în joc. Elevii lui Matjaz Kek amintesc de barajul pentru calificarea la CM 2002, atunci când Slovenia a reuşit să se califice în dauna României la turneul final din Coreea de Sud şi Japonia, opinând că le pot strica din nou planurile tricolorilor.
Naţionala României va întâlni reprezentativa Sloveniei pe 2 şi 6 iunie, primul meci urmând să se dispute la Celje, de la ora 21.45, iar al doilea la Timişoara, de la ora 21.00.

Acimovici: „Românii nu sunt invincibili“

Căpitanul naţionalei Sloveniei, Milenko Acimovici, legitimat la Austria Viena, a declarat că echipa României are prima şansă în meciurile din Grupa G, dar că tricolorii nu sunt invincibili. „Sunt sigur că românii au încă acea rană veche pe care le-am produs-o acum cinci ani. Ei au prima şansă, dar nu sunt invincibili“, a spus Acimovici.
Mijlocaşul Austriei Viena crede că reprezentativa României va avea o motivaţie în plus după ce Slovenia a învins-o în 2001, în barajul de calificare la CM 2002: „Ne dorim victoria. Românii, despre care avem amintiri plăcute, vor revanşa, deoarece în 2001 le-am trântit în nas uşa spre CM 2002“.
La rândul său, atacantul Klemen Lavrici, legitimat la MSV Duisburg, a opinat că naţionala României este favorită în dubla cu Slovenia, dar că el şi colegii săi sunt capabili să le strice planurile tricolorilor. „Românii sunt favoriţi, dar cred că suntem în stare să le stricăm planurile. Suntem o echipă tânără, care mai are nevoie de timp“, a spus Lavrici.

Kek: „Îi putem învinge pe români“

Selecţionerul Matjaz Kek mizează pe forma bună a jucătorilor săi, susţinând că aceştia sunt foarte motivaţi pentru dubla cu România. „Ştiu că jucătorii mei vin după un sezon epuizant şi că se gândesc la vacanţa de vară. La lot însă nu este turism, ci muncă grea. Văd că băieţii sunt pregătiţi şi au o motivaţie extraordinară. Nu l-am văzut niciodată pe Nastja Ceh într-o asemenea formă şi îl ştiu de multă vreme. Vreau şase puncte, dar în acelaşi timp sunt realist“, a comentat acesta.
Matjaz Kek a vorbit despre tactica pe care va trebui să o adopte echipa sa pentru a avea sorţi de izbândă. „Cu Olanda, ne-am pus baza în defensivă, însă ei au avut prea multe ocazii. Trebuie să reparăm acele greşeli pentru a avea şanse. Cu România trebuie să fim mult mai exacţi la trecerea la faza de atac, în care să participăm cu mai mulţi jucători, nu doar cu Lavrici izolat între cinci – şase jucători. Va trebui să avem posesia şi să încercăm să finalizăm atacurile. Meciurile cu România din 2001 reprezintă istoria magnifică a fotbalului sloven. Echipa noastră nu mai e de aceeaşi calitate, dar vom lupta din greu. Sunt încântat că toţi jucătorii sunt valizi, iar atacanţii într-o formă foarte bună“, a spus Kek.
Selecţionerul slovenilor este optimist înaintea dublei cu naţionala României, spunând că nu se teme de tricolori. „Nu cred că în acest moment avem forţa necesară pentru a învinge de două ori echipa României, dar jucătorii trebuie să fie insistenţi, deoarece în fotbal orice se poate întâmpla. Eu vreau să câştig fiecare meci, iar ei trebuie să-şi dorească acelaşi lucru. Ar fi bine să câştigăm nişte puncte. Vrem să-i surprindem pe români cel puţin o dată. Îi putem învinge. Şi ei sunt făcuţi tot din carne şi oase. Trebuie să fim curajoşi, să ne asumăm riscuri“, a comentat Matjaz Kek.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS