16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSăndoi, în faţa celui mai greu meci

Săndoi, în faţa celui mai greu meci

Primul joc al echipei naţionale de tineret a României din preliminariile Campionatului European 2009 este şi cel mai dificil din grupă. Trupa lui Emil Săndoi va întâlni în această seară (ora 21.45 – TVR 2), la Brest, reprezentativa similară a Franţei, principala favorită la calificare. Tricolorii nu au mai participat la un turneu final din 1998, când România a fost gazda competiţiei, iar Săndoi speră ca de data asta Keşeru şi ceilalţi jucători din generaţia sa să profite de ultima lor şansă de a ajunge la Europenele de tineret.  
Palmaresul confruntărilor dintre cele două echipe este net favorabil francezilor, care nu au cunoscut gustul înfrângerii, în cele şase dueluri cu românii înregistrându-se trei victorii şi trei rezultate de egalitate, meciuri în care „cocoşii“ au marcat zece goluri şi au primit doar trei. Primul joc a avut loc pe 31 mai 1980, în cadrul turneului internaţional de la Toulon, francezii impunându-se cu scorul de 2-0. Ultimele două întâlniri s-au consemnat în 2001, în barajul pentru calificarea la turneul final al CE, ambele câştigate de Franţa, 1-0 la Bucureşti şi 4-0 la Brest.
Selecţionerul Emil Săndoi are însă un palmeres pozitiv de când a preluat naţionala de tineret, cinci victorii, un egal şi o înfrângere, golaveraj 10-5, şi aşteaptă ca elevii săi să facă un meci mare în Franţa, în faţa unei echipe cu nume mult mai sonore în lot. Vedeta naţionalei „Hexagonului“ este mijlocaşul lui AC Milan, Yoann Gourcuff, însă şi ceilalţi componenţi ai lotului au experienţa evoluţiilor în Ligue 1, la echipe precum Lyon, Bordeaux, PSG, Rennes, Sochaux sau Monaco. Norocul tricolorilor, dacă se poate spune aşa, este că antrenorul Guy Stephan a rămas fără şase jucători de bază, Domenech convocându-i la echipa mare pe Nasri, Benzema, Diarra, Diabi, Briand şi Sagna, pentru ultimii doi fiind prima apariţie în lotul fostei campioane mondiale şi europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS