16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRaluca Olaru s-a calificat în turul trei

Raluca Olaru s-a calificat în turul trei

Românca a dispus în două seturi, 6-3, 6-0, de Tatiana Poutchek (Belarus) şi merge mai departe în întrecerea desfăşurată în Franţa, asigurându-şi în acelaşi timp şi un cec în valoare de 39.400 de euro.

Ziua a cincea a turneului de la Roland Garros a fost bună pentru români. Pe tabloul de simplu feminin, Raluca Olaru (foto) a învins-o pe Tatiana Poutchek din Belarus, în două seturi, cu scorul de 6-3, 6-0, şi s-a calificat în turul al treilea al competiţiei dotată cu premii de 6.711.040 de euro. Tenismana română, de 18 ani, a avut un joc foarte bun în primul set, adjudecat după 41 de minute, iar în cel de-al doilea a zdrobit-o pe adversara sa, clasată pe locul 101 în ierarhia WTA, nelăsându-i nici un game în cele 33 de minute de joc. Olaru nu a comis decât o dublă greşeală şi a executat câteva servicii cu peste 160 de kilometri pe oră. Pentru calificarea în turul al treilea, Raluca Olaru a primit un cec în valoare de 39.400 de euro şi 75 de puncte în ierarhia WTA. În următoarea rundă a competiţiei, Raluca Olaru o va întâlni pe câştigătoarea partidei dintre Ana Ivanovic (Serbia) şi Sania Mirza (India).

Vanc şi Pavel, în turul doi la dublu

În competiţia de dublu feminin, cuplul Andreea Ehritt-Vanc (România)/Anastasia Rodionova (Rusia) a învins perechea Bethanie Mattek (SUA) /Bryanne Stewart (Australia), scor 7-6, 6-1, în primul tur al competiţiei de la Paris. În următoarea rundă, Ehritt-Vanc şi Rodionova le vor avea ca adversare pe învingătoarele meciului dintre cuplul Alicia Molik (Australia)/Mara Santangelo (Italia) şi perechea Alberta Brianti (SUA)/Karin Knapp (Australia).
Tot la dublu, dar la masculin, perechea formată din jucătorul român Andrei Pavel şi germanul Alexander Waske, creditată cu şansa a 11-a la câştigarea competiţiei, s-a calificat în turul al doilea, după ce a învins în două seturi, scor 7-5, 6-3, cuplul Alexander Peya (Austria)/Bjorn Phau (Germania). În faza următoare a turneului, perechea Pavel/Waske va juca împotriva învingătorilor din meciul Chris Haggard (Africa de Sud)/Hyung – Taik Lee (Coreea de Sud) – Robby Ginepri(SUA) – Scott Lipsky (SUA).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS