Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Tenis, Roland Garros. Hănescu, eliminat de Canas în primul tur
Singurul reprezentant al României pe tabloul masculin al turneului de tenis de la Roland Garros, Victor Hănescu, a părăsit ieri competiţia încă din prima rundă. Bucureşteanul a fost eliminat de argentinianul Guillermo Canas, sud-americanul, cap de serie numărul 19, impunându-se în trei seturi, cu scorul de 6-3, 6-1, 6-4. În primul set, al optulea game a fost decisiv, când Victor Hănescu a avut şansa egalării la 4-3 pentru Canas. Argentinianul a salvat însă două mingi de break şi s-a ajuns la 5-3, iar apoi Hănescu a pierdut încă o dată serviciul. Tenismanul român a comis 12 greşeli neforţate în acest prim set, care a durat 36 de minute, în timp ce argentinianul a făcut numai şase astfel de erori. În setul al doilea, echilibrul s-a păstrat pe tabelă doar până la scorul de 1-1, când Hănescu a ratat două sanşe de break. Guillermo Canas a condus cu 2-1, iar în al patrulea game a realizat primul break. Hănescu a mai cedat o dată serviciul la 4-1, iar sud-americanul s-a impus lejer cu 6-1.  În ultimul set, al treilea, jucătorul român a dat semne de revenire, iar disputa a stat sub semnul echilibrului până la 4-4, când Guillermo Canas a reuşit un break şi s-a desprins în câştigător. Partida dintre cei doi a durat o oră şi 57 de minute şi trebuia iniţial să se dispute luni, dar a fost amânată din cauza ploii. Pe tabloul feminin al turneului de la Roland Garros, România are două reprezentante, Edina Gallovits şi Raluca Olaru. Prima o va întâlni pe rusoaica Vasilisa Bardina în primul tur, iar Olaru va juca împotriva Juliei Vakulenko din Ucraina, în aceeaşi fază a competiţiei.
Ionuţ NICA

Scrimă. Spadasinele pleacă în America
Spadasinele din lotul naţional al României străbat în această perioadă lumea în lung şi-n lat, având concursuri pe diferite continente. Abia revenite de la un Grand Prix din China, româncele vor pleca pe 1 iunie la alte două competiţii ce vor avea loc în America de Nord şi America Centrală. Lotul format din Anca Băcioiu, Loredana Iordăchioiu (ambele de la CSM Craiova), Ana Brânză şi Iuliana Măceşeanu (ambele de la Steaua Bucureşti) va concura prima dată în Canada, la Montreal (individual şi pe echipe), apoi în Cuba la Havana (individual). „Vrem să obţinem cât mai multe puncte în clasamentul de cupă mondială, pentru că sunt importante pentru calificarea la Olimpiada de la Beijing. Brânză ocupă acum locul al şaselea, poziţie care i-ar asigura calificarea la JO, dar aceasta trebuie menţinută. La echipe vrem să consolidăm poziţia a cincea în clasamentul mondial, pentru că ne-ar ajuta la Mondiale. O clasare pe primele locuri ne asigură asalturi mai uşoare“, a spus înainte de plecare antrenorul coordonator al lotului, craioveanul Dan Podeanu.
Daniela MITROI

Gimnastică, întrecerea de la Lugano. Pătraşcu a luat aurul
Gimnasta Cerasela Pătraşcu a câştigat concursul de la Lugano, competiţia desfăşurându-se doar la individual compus. În cadrul aceleiaşi întreceri din Elveţia, Gabriela Drăgoi a reuşit să se claseze pe poziţia a patra. Sportivele provenite de la şcoala de gimnastică din Deva au punctat şi la Cupa Mondială de la Moscova, unde Andreea Grigore a ocupat locul trei la sol, în timp ce Anamaria Tamârjan a fost prezentă în trei finale, dar nu a prins podiumul.
Alexandru VÎRTOSU

Futsal, semifinalele Cupei României. Energo – Odorhei II, fără spectatori
Divizionara A de futsal Energoconstrucţia Craiova ar putea disputa astăzi ultimul joc din actualul sezon, dacă nu reuşeşte să elimine din semifinalele Cupei României pe ACS Odorheiu Secuiesc II. În manşa tur din semifinale, echipa a doua din Odorhei s-a impus cu un categoric 6-1, iar oltenii trebuie să bată astăzi la o diferenţă de şase goluri, dacă vor să ajungă în finală pentru a-şi apăra trofeul cucerit anul trecut. Partida din Sala Sporturilor va începe la ora 17.00, iar spectatorii nu au acces din cauza incidentelor provocate la meciul din semifinalele Ligii I, cu ACS Odorheiu Secuiesc. În cealaltă semifinală, CIP Deva întâlneşte, tot astăzi, pe teren propriu ACS Odorheiu Secuiesc. În tur, hunedorenii s-au impus cu scorul de 5-2.
Daniela MITROI

Formula 1. FIA anchetează echipa McLaren
Echipa McLaren Mercedes face obiectul unei investigaţii efectuate de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), după ce Fernando Alonso şi Lewis Hamilton, cei doi piloţi ai team-ului anglo-german, au primit ordine de la boxe să „îngheţe“ cursa. Alonso şi Hamilton au încheiat Marele Premiu al Principatului Monaco pe primele două locuri, dar, după efectuarea primelor opriri la boxe, echipa de conducere a echipei McLaren le-a cerut celor doi să-şi conserve poziţiile pentru a nu risca pierderea unor puncte importante în clasamentul constructorilor. Partea incriminată a răspuns prin Ron Dennis, care a precizat că strategia unei echipe are în vedere câştigarea unui Grand Prix, şi nu manipularea acestuia. Acesta a subliniat faptul că nu au existat manipulări în timpul cursei de duminică. „Nu am ordonat nimic. Singura noastră strategie a fost să câştigăm cursa. Piloţii au fost doar sfătuiţi să nu forţeze după ce au efectuat prima oprire la boxe“, a spus Dennis. O decizie a membrilor FIA, care sunt convinşi că echipa McLaren a încălcat Codul Sportiv Internaţional, va fi făcută publică zilele următoare, dar nu au precizat care ar putea fi sancţiunile pe care le riscă echipa anglo-germană.
Alexandru VÎRTOSU

Exit mobile version