24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVasiloiu şi Donisa, gemenele de la CS Olimpic

Vasiloiu şi Donisa, gemenele de la CS Olimpic

Cele două junioare craiovene, componente ale lotului naţional, domină concursurile interne în probele de 800 şi 1.500 m.

La începutul acestui an, atleta Corina Dumbrăvean a decis să nu se mai antreneze cu tehnicianul Eleodor Roşca, fără însă a rupe legitimarea cu CS Olimpic Craiova. După plecarea semifondistei din Bănie, mulţi au spus că CS Olimpic va intra într-un con de umbră.
Într-un interviu acordat GdS imediat după plecarea Corinei Dumbrăvean, Roşca, actualul membru al Consilului federal al FRA, declara: „Acum voi fi mai liber şi voi scoate la lumină alte sportive, poate la fel de valoroase ca şi Corina“. Şi a avut dreptate. Cristina Vasiloiu şi Daniela Donisa au venit puternic din urmă. Ambele sunt junioare, concurează în probele de 800 şi 1.500 de metri şi au avut un parcurs de excepţie în prima parte a acestui an.
Primele rezultate notabile ale celor două s-au consemnat la Campionatul Naţional de atletism în sală, atât Donisa, cât şi Vasiloiu făcându-şi baremul pentru Europenele de la Birmingham.
În Anglia, Donisa nu a trecut de calificări la 1.500 m, dar Vasiloiu, sportivă aflată în dublă legitimare cu CSM Piteşti, a fost surpriza plăcută a delegaţiei României, clasându-se pe locul opt în finala probei de 1.500 m, cu un timp bun: patru minute, 13 secunde şi 63 de sutimi. În calificări, Cristina scosese un timp şi mai bun, 4:13,32, performanţă cu care a doborât recordul naţional la juniori (4:18,20), vechi de mai bine de 15 ani.
 
Cei mai buni timpi mondiali la junioare

Şi la Memorialul „Mihai Nistor“, desfăşurat în urmă cu două săptămâni la Craiova, Vasiloiu şi Donisa, componente ale lotului naţional de junioare, şi-au disputat supremaţia. Până la urmă, cursa, dar şi întreg concursul au fost câştigate de Vasiloiu.
Elevele lui Eleodor Roşca şi-au arătat valoarea şi la primul Grand Prix în aer liber din acest an, desfăşurat week-end-ul trecut, pe stadionul „Dinamo“ din Capitală.
Cristina Vasiloiu s-a clasat pe primul loc atât la 800 m (2:04,54), cât şi la 1.500 m (4:11,14), stabilindu-şi recorduri personale în aceste probe. Mai mult, antrenorul Eleodor Roşca a precizat: „Vasiloiu deţine în prezent cel mai bun rezultat mondial la junioare, fiind urmată de colega sa Daniela Donisa“. Donisa s-a clasat pe locul doi la Bucureşti, la 800 m (2:06,04), dar şi la 1.500 m (4:11,96), stabilind şi ea un nou record personal. Pe locul trei în proba de 1.500 m s-a clasat tot o sportivă de la CS Olimpic, Gabriela Neacşu, tot un record personal, 4:29,74. Cele trei junioare se pregătesc pentru campionatele mondiale şi europene, competiţii care vor avea loc în luna iulie.

CSM nu se dezminte

Atleţii de la CSM Craiova au urcat, în număr mare, pe podium la Grand Prix-ul bucureştean. Marius Ionescu a câştigat probele de 1.500 şi 5.000 m, Cosmin Sorescu s-a impus la aruncarea ciocanului, Ileana Brânduşoiu la aruncarea suliţei, iar Alexandru Ghinea (CSM-LPS „Petrache Trişcu“) a luat două locuri I, la tineret şi seniori, în proba de 3.000 m obstacole. Pe locul doi s-a clasat Marius Buşcă (1.500 m), iar pe a treia treaptă a podiumului au urcat: Daniel Betej (3.000 m obstacole) – la seniori şi tineret, Cristina Sandu (săritura în lungime) – seniori şi tineret. Altă craioveancă, dar junioară, Andreea Stroe, de la LPS „Petrache Trişcu“, nu s-a clasat pe podium, dar a realizat un nou record personal la 800 m (2:10,30).

Elena Moagă, de două ori pe podium

Elena Moagă şi Georgiana Dragotoiu, componente ale echipei de maraton a CS Pandurii Târgu Jiu, recent medaliate cu aur la campionatele naţionale, s-au descurcat la fel de bine şi pe distanţa de 10.000 de metri. Moagă s-a clasat pe primul loc în cursa de 10.000 m şi a sosit a treia în cursa de 5.000 m, în timp ce  Georgiana Dragotoiu a sosit a treia la 10.000 m. CS Pandurii  a mai fost reprezentat şi în cursa de 3.000 m obstacole de Maria Slăvuţeanu, care a obţinut locul trei. Sportivele sunt pregătite de antrenorul Ion Bură. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS