6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTănase a câştigat un Ford S-Max

Tănase a câştigat un Ford S-Max

Mijlocaşul de 37 de ani al Oţelului Galaţi, Viorel Tănase, a câştigat duminică seară prima ediţie a Campionatului Naţional de lovituri libere, dotat cu trofeul „Cupa Romcar Motors“. La concursul desfăşurat pe arena din Cotroceni s-au înscris iniţial 14 fotbalişti, însă căpitanul Universităţii, Dorel Stoica, şi dinamovistul Claudiu Niculescu nu s-au mai prezentat, fiind convocaţi la echipa naţională pentru dubla cu Slovenia. Nici portarul Ştiinţei, Mircea Bornescu, nu a mai luat parte la eveniment din acelaşi motiv, fiind înlocuit cu cel de-al doilea goal-keeper al lui FC Naţional, Cristi Marinescu. Între buturi s-au mai aflat Cristi Munteanu (FC Naţional) şi Cristian Hăisan (FC Vaslui).
În finală s-au calificat Viorel Tănase, Costel Ilie (Ceahlăul) şi Constantin Schumacher (FC Argeş), iar învingător a ieşit primul. Gălăţeanul a obţinut 11 puncte, după ce a înscris de două ori, din lovituri de la 18 metri, şi o dată, de la 21 metri, intrând în posesia marelui premiu oferit de organizatori, un automobil Ford S-Max. Pentru Tănase a fost un mod inedit de a-şi încheia cariera, gălăţeanul anunţându-şi retragerea din fotbal la finalul campionatului, după 17 sezoane jucate în tricoul Oţelului. Pe locul secund s-a clasat Costel Ilie, cu cinci puncte, acesta intrând în posesia unui premiu de 4.000 de euro, în timp ce Schumacher a acumulat doar două puncte.
În clasamentul portarilor, întocmit pe baza numărului de goluri primite, premiul de 4.000 de euro i-a revenit lui Cristi Marinescu, care nu a primit nici un gol, al doilea fiind Hăisan (un gol primit), vasluianul alegându-se cu 2.000 de euro.
Competiţia, dirijată de fostul arbitru FIFA Ion Crăciunescu, s-a bucurat de prezenţa a trei foşti mari internaţionali români, Gică Hagi, Marcel Răducanu şi Adrian Ilie, ultimii doi dovedindu-şi, în afara concursului, măiestria în executarea loviturilor libere, alături de Ion Crăciunescu şi Radu Moraru, „naşul“ de la B1TV fiind unul dintre comentatorii evenimentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS