24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă face calcule

Piţurcă face calcule

Selecţionerul tricolorilor vrea şase puncte în dubla cu Slovenia, dar ar fi mulţumit şi cu patru, însă doar dacă acestea ar fi mai multe decât cele acumulate de Bulgaria.

La reunirea lotului naţionalei de fotbal a României, care a avut loc ieri, selecţionerul Victor Piţurcă a spus că şi-ar dori şase puncte în dubla cu Slovenia, dar ar fi mulţumit şi cu patru, însă, doar dacă acestea ar fi mai multe decât cele acumulate de Bulgaria, altă adversară din Grupa G a preliminariilor CE 2008. Naţionala României va întâlni reprezentativa Sloveniei pe 2 şi pe 6 iunie, primul meci urmând să se dispute la Celje, la ora 21.45, iar al doilea la Timişoara, la ora 21.00. „Îmi doresc toate cele şase puncte în dubla cu Slovenia, însă mărturisesc că m-aş mulţumi şi cu patru. Dar asta depinde şi de ce fac bulgarii. Pentru noi este important să luăm mai multe puncte după aceste două jocuri decât Bulgaria. Dacă, după aceste meciuri, va fi 6-6, n-ar fi prea bine pentru noi, pentru că mai avem de jucat în Bulgaria, iar până la acel meci vreau să fim liniştiţi“, a spus Victor Piţurcă.
Selecţionerul tricolorilor a dezvăluit că sunt doi – trei jucători care au probleme de sănătate. „Cociş este la medicul Pompiliu Popescu, care îl investighează, şi sper să se refacă. În privinţa lui Roşu, din discuţiile avute, cred că nu vor fi probleme, pentru că eu cred că şi-a revenit după întinderea suferită la genunchiul drept. Ar mai fi Goian cu o problemă medicală, el neputând participa la primele antrenamente“, a spus Piţurcă.

Chivu: „Învingem şi stăm liniştiţi“

Căpitanul reprezentativei României, Cristian Chivu, a spus că jucătorii echipei naţionale îşi doresc şase puncte în dubla cu Slovenia, pentru a sta liniştiţi în vederea calificării la Campionatul European din 2008. „Sunt două meciuri care ne pot da un avantaj destul de mare la calificare şi de aceea trebuie tratate ca atare. Trebuie să ne gândim că, având aceste şase puncte, suntem în cărţile calificării. Ne dorim şase puncte ca să stăm mai liniştiţi. Slovenia este o echipă masivă, destul de bună şi, chiar dacă nu stă foarte bine la capitolul tehnic, poate pune probleme, aşa cum a pus Olandei. Sperăm să nu ne pună probleme şi nouă“, a spus Chivu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS