24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu, tot mai aproape de vulturi

Lucescu, tot mai aproape de vulturi

În finala Cupei Ucrainei, care s-a jucat duminică, Dinamo Kiev a învins, cu 2-1, echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk. Au marcat Kleber (’60) şi Gusev (’81), respectiv Elano (’89). La Şahtior, Răzvan Raţ a jucat 60 de minute, iar Ciprian Marica a intrat în minutul 62. Tiberiu Ghioane a jucat 90 de minute la Dinamo, în timp ce Florin Cernat a fost rezervă.
Ieri, presa turcă a scris că, după meciul cu Dinamo, Mircea Lucescu s-a înţeles cu Beşiktaş să preia conducerea tehnică a echipei din Istanbul pentru următoarele două sezoane, el urmând să aibă un salariu anual de 2,5 milioane de euro.
„A doua eră Lucescu“, a titrat cotidianul Sabah, care menţionează că negocierile dintre tehnicianul român şi Beşiktaş s-au desfăşurat prin intermediul fostului director sportiv al grupării din Istanbul, Erdil Arpaci.
Jurnalul turc a scris că Mircea Lucescu a decis să plece de la Şahtior Doneţk, deşi are contract până în 2008, deoarece a fost criticat după eliminarea echipei ucrainene din Cupa UEFA şi după ce a pierdut Cupa Ucrainei. Lucescu le-a cerut oficialilor „vulturilor“ să achiziţioneze anumiţi jucători: Mehmet Topuz (Kayserispor), Gokhan Unal (Kayserispor), Mehmet Yozgatli (Fenerbahce) şi Tolga Seyhan (jucător de la Galatasaray care joacă în Turcia sub formă de împrumut de la Şahtior Doneţk).
Lucescu a antrenat în Turcia echipele Galatasaray (2000-2002) şi Beşiktaş (2002-2004) şi a câştigat cu ambele campionatul intern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS