12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova, campioană universitară

Craiova, campioană universitară

Echipa Universităţii din Craiova a obţinut pentru a doua oară titlul de campioană naţională universitară la fotbal, învingând sâmbătă, în finala competiţiei desfăşurate la Timişoara, echipa Universităţii „Spiru Haret“ Bucureşti, cu scorul de 4-2. Golurile oltenilor au fost marcate de Dragoş Sandu (3) şi Sergiu Popescu. Întrecerea a avut loc în perioada 24-26 mai, Universitatea din Craiova făcând parte din seria I, alături de Unversitatea din Bacău şi Universitatea din Cluj-Napoca.
Echipa din Bănie a învins în ambele meciuri din serie, 4-0 cu Bacău şi 3-2 cu Cluj-Napoca, reuşind să se califice în ultimul act al competiţiei. Pentru locul trei s-au luptat Universitatea Politehnică Timişoara şi Universitatea din Bacău, prima câştigând cu 4-1.
Conform lui Corneliu Andrei Stroe, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, acolo unde sunt studenţi noii campioni universitari, câştigarea titului pentru a doua oară consecutiv a creat nemulţumire în tabăra organizatorilor. „S-au supărat pe noi că le-am luat din nou trofeul. În finală au încercat să ne şicaneze, ne dăduseră nişte arbitri de pe la ei de la facultate, nişte copii, dar am rezolvat aceste probleme la timp. Am vorbit cu arbitrul Tibi Lajos, care ne-a trimis o brigadă de Liga a II-a şi totul a fost în regulă. Eu sper să le fi trecut supărarea celor de la Timişoara şi le promit că la anul o să facem tot posibilul să le luăm din nou trofeul, dacă vor mai organiza ei“, a spus Stroe.
Din echipa Universităţii din Craiova a făcut parte şi Ionuţ Luţu, jucător care a evoluat foarte bine în primul meci, când a reuşit să marcheze de două ori, dar care a avut ceva probleme fizice în partida a doua. Luţu a revenit în formaţie abia în finală. Echipa care a jucat în ultimul act al întrecerii a fost următoarea: Pîrvan – Gîrbiţă, Rioşeanu, Bădoi, Arsenie – Mitroi, D. Sandu, Sg. Popescu, Niţă – Trifu, Oprea. Au mai jucat: Duşcă, Zuleam, Boştină şi I. Luţu. Formaţia Universităţii din Craiova a fost condusă de pe margine de profesorul Doru Stoica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU