11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrofeul a rămas în Giuleşti

Trofeul a rămas în Giuleşti

Rapid Bucureşti a reuşit să păstreze Cupa României, după ce s-a impus sâmbătă seară, cu 2-0, în faţa lui Poli Timişoara, în finala care a avut loc chiar pe stadionul grupării bănăţene, victoria asigurându-le giuleştenilor şi prezenţa în turul I al Cupei UEFA. Buga a deschis scorul în minutul 15, cu un şut plasat, de la zece metri, după o acţiune pe partea stângă a lui Ianis Zicu, acesta din urmă închizând tabela la trei minute de la debutul reprizei secunde. Fază contestată ulterior de bănăţeni, care au acuzat un fault comis de Buga asupra portarului Pantilimon, înainte ca mingea să ajungă la Zicu.
Cu aproape 30.000 de suporteri în spate, Poli a avut cea mai mare ocazie de gol în minutul 45, când Mansour nu l-a putut învinge pe Coman din şase metri, portarul giuleştean, care a evoluat incomplet refăcut, respingând în corner. Timişorenii au evoluat şi cu un om mai puţin în ultima jumătate de oră, Omoduemuke fiind eliminat la două minute de la introducerea sa pe teren, pentru că l-a îmbrâncit pe Mazilu.

Iancu a acuzat arbitrajul

La finalul partidei, patronul Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, a afirmat că echipa sa a fost defavorizată de arbitraj, acuzându-i pe centralul Augustus Constantin şi pe tatăl acestuia, şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin. „Rapid a fost mai motivată şi este o echipă cu pretenţii europene, dar doi escroci, tată şi fiu, ne-au lipsit de mai multe lucruri la acest meci. Cred că Dragomir (preşedintele LPF, Dumitru Dragomir – n.r.) trebuie să scape de un tată şi un fiu cât mai repede. Nouă o să ne treacă supărarea, dar lor nu le va trece niciodată stilul acesta de arbitraj. Rapid putea fi înfrântă dacă eram lăsaţi“, a spus Iancu, care a mai anunţat ieri că le va cere demisia celor doi, dar şi directorului general al FRF, Ionuţ Lupescu.
„Probabil că presiunea jocului, importanţa acestuia, declaraţiile unor apropiaţi, l-au influenţat pe Marian Iancu să facă acele declaraţii. Nu au fost greşeli mari de arbitraj. Chiar dacă s-a greşit la acea fază pe care domnul Iancu o incriminează, nu cred că soarta partidei putea fi schimbată“, s-a apărat Gheorghe Constantin. După ce a adus Cupa în Giuleşti, Răzvan Lucescu a părăsit banca tehnică a Rapidului, urmând să antreneze din sezonul viitor pe FC Braşov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS