10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova şi Rovinari, împreună la turneul final

Craiova şi Rovinari, împreună la turneul final

Echipele CS Universitatea Craiova şi Energia Rovinari au obţinut calificarea la turneul final al Diviziei B masculine de baschet, după ce s-au clasat pe primele două locuri în cadrul turneului semifinal de la Craiova, care s-a încheiat ieri. Craiovenii, pregătiţi de Marius Toma, au câştigat grupa, cu patru victorii obţinute, din tot atâtea meciuri. Alb-albaştrii din Bănie au învins Clasic Dome Bucureşti (scor
82-77), CSU Ploieşti (77-75), BCA Piteşti (89-77), iar ieri-dimineaţă în duelul oltean pentru şefia grupei au trecut cu scorul de 74-67 de Energia Rovinari. Gorjenii bătuseră şi ei înaintea acestui meci pe BCA Piteşti (scor 91-67), CSU Ploieşti (90-59) şi pe Clasic Dome Bucureşti (96-91).
Cele două formaţii oltene care au făcut parte din aceeaşi serie a Diviziei B vor merge împreună la turneul de accedere în Divizia A, care va avea loc la Târgovişte, în perioada 6-10 iunie. Alături de CS Universitatea şi Energia Rovinari, la turneul final vor mai participa alte patru echipe: Granitul Bucureşti, CS Târgovişte, West Petrom Arad şi BC Râmnicu Vâlcea, ultimele două echipe fiind din Divizia A.
Având în vedere că accederea la turneului final este o performanţă nesperată pentru craioveni, acum antrenorul Marius Toma
nu-şi doreşte decât o evoluţie cât mai bună a jucătorilor săi la Târgovişte şi a spus că nu se gândeşte la promovare: „Acum am fost gazde şi jucătorii mei s-au mobilizat foarte bine, dar la turneul final va fi mult mai greu, pentru că vom întâlni echipe mult mai valoroase. De la anul putem vorbi de promovare, după ce vom mai aduce doi-trei jucători valoroşi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS