6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBani mai puţini la Pandurii

Bani mai puţini la Pandurii

Echipa Pandurii Târgu Jiu nu are susţinerea tuturor reprezentanţilor acţionarilor, însă are asigurată partea financiară pentru următorul sezon atât cât este valabil contractul colectiv de muncă al minerilor şi energeticienilor.

Perindările de directori în fruntea SNLO şi Complexurilor Energetice Rovinari şi Turceni, trei dintre cei mai importanţi acţionari ai echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu, nu vor afecta deocamdată echipa din Liga I. Nici măcar trecerea la AVAS a celor două complexuri nu ar pune în pericol sportul gorjean. Termenul de graţie este de un an, atât cât este valabil contractul colectiv de muncă al minerilor şi energeticienilor. Abia instalat în funcţie, noul director al Complexului Energetic Rovinari, Laurenţiu Ciurel, şi-a exprimat  într-un cerc restrâns dorinţa de a nu mai finanţa echipa de fotbal Pandurii. Este un prim semnal că sportul gorjean este în pericol, că viitorul echipelor de primă ligă, Pandurii Târgu Jiu, la fotbal, şi Energia Pandurii, la handbal, este incert.     
Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, a menţionat că echipa Pandurii nu ar rămâne fără bani nici dacă cei doi finanţatori, Complexul Energetic Turceni şi Complexul Energetic Rovinari, ar trece din subordinea Ministerului Economiei şi Finanţelor în cea a Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, nici dacă se schimbă directorii. „Trecerea la AVAS a Complexelor Energetice Rovinari şi Turceni nu afectează în nici un fel echipa Pandurii. Noi avem reglementată forma de finanţare legală în contractele colective de muncă şi nici schimbarea de directori care are loc acum, nici trecerea la AVAS nu vor afecta sportul gorjean cu absolut nimic. Contractele colective de muncă care au anexe separate cu finanţările activităţilor sportive sunt garanţiile că vor exista bani pentru sport. Un an de zile, cât funcţionează contractele colective de muncă, nimeni nu poate să umble la ele decât dacă se abrogă Legea contractelor colective de muncă. Pandurii Târgu Jiu va fi finanţată prin Legea bugetului, Codul Fiscal şi contractele colective de muncă. Fiecare dintre aceste entităţi economice au, pentru 2007-2008, în Legea bugetului, capitol special pentru sport“, a precizat Condescu.

Obiectiv, locurile 1-8

Pandurii Târgu Jiu îşi propune mai mult în noul campionat. Pentru un obiectiv mai îndrăzneţ decât salvarea de la retrogradare este nevoie şi de un buget corespunzător, care trebuie suplimentat faţă de nivelul campionatului abia încheiat. „Noi, dacă menţinem finanţarea din 2006-2007, o să avem un buget de 2.000.000 de euro. Acum, depinde ce hotărăşte AGA la începutul noului campionat. Bugetul va fi corespunzător noului obiectiv. Eu cred că Pandurii Târgu Jiu, în noul campionat, nu trebuie să mai aibă obiectiv salvarea de la retrogradare, ci o clasare în primele opt locuri“, a susţinut Condescu.
Obiectivul preşedintelui coincide cu dorinţa antrenorului Eugen Neagoe, însă îndeplinirea acestor deziderate depinde de campania de achiziţii din această vară. „Am discutat deja despre un obiectiv. Personal, îmi doresc mai mult şi de la mine, şi de la echipă. Când nu vrei mai mult decât ai realizat trebuie să te laşi. Cu siguranţă, jucătorii sunt foarte importanţi, ei sunt actorii principali. Dacă nu vom fi atenţi la jucătorii pe care-i vom aduce nu vom putea spera nici la un viitor foarte bun al echipei“, a declarat „Geană“. O clasare pe locul 8 în sezonul 2007-2008 permite echipei înscrierea în Cupa UEFA Intertoto.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS