10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportWolfsburg a luat români la pachet

Wolfsburg a luat români la pachet

Jucătorii Sergiu Radu şi Vlad Munteanu au fost achiziţionaţi de la Energie Cottbus în schimbul a 4,5 milioane de euro.

Atacantul echipei Energie Cottbus, Sergiu Radu, a semnat ieri un contract valabil pe trei sezoane cu gruparea VfL Wolfsburg, la care s-a transferat şi coechipierul său de la clubul din estul Germaniei, Vlad Munteanu.
„Am semnat pe trei sezoane cu Wolfsburg. O să fie mai bine decât la Energie, au fotbalişti de mare valoare, dar nu aveau echipă. Obiectivele lor sunt mai îndrăzneţe decât la Energie. Cluburile deja s-au înţeles, s-au plătit în jur de trei milioane de euro pentru mine. E bine că voi juca în continuare cu Vlad“, a spus Sergiu Radu.
Atacantul român a menţionat că Vlad Munteanu a semnat un contract pe patru sezoane cu VfL Wolfsburg, însă nu a precizat suma de transfer, despre care presa germană a scris că ar fi de 1,5 milioane de euro.
Zilele trecute, VfL Wolfsburg i-a vândut pe atacanţii Diego Klimowicz (pentru un milion de euro, la Borussia Dortmund) şi Mike Hanke (pentru cinci milioane de euro, la Hanovra 96). După aceste vânzări, oficialii de la VfL Wolfsburg s-au orientat spre achiziţia de jucători, în vizor fiind cei doi români de la Energie Cottbus, Vlad Munteanu şi Sergiu Radu, pe care gruparea germană a preferat să îi cumpere „la pachet“. Ambii aveau contracte cu clubul din Cottbus până în 2008, dar VfL Wolfsburg i-a cumpărat numai cu banii obţinuţi din transferul lui Hanke, având în vedere că Munteanu valorează 1,5 milioane de euro, iar Sergiu Radu trei milioane de euro. Altă ţintă a VfL Wolfsburg este atacantul uruguayan al echipei Espanol Barcelona, Walter Pandiani, pe care gruparea spaniolă cere două milioane de euro.
Să remarcăm că Sergiu Radu a înscris 14 goluri în ediţia 2006/2007 a campionatului Germaniei şi s-a clasat pe locul patru în ierarhia marcatorilor, la egalitate cu Gomez (Stuttgart), Pantelici (Hertha Berlin) şi Zidan (Mainz). Celălalt român care a evoluat la Energie Cottbus, Vlad Munteanu, ocupă locul 7, cu 11 goluri, la egalitate cu Takahara, de la Eintracht Frankfurt. VfL Wolfsburg a terminat campionatul Germaniei pe locul 15, cu 37 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS