8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au căutare în Asia

Pandurii au căutare în Asia

Cinci jucători de la Pandurii Târgu Jiu au oferte din străinătate, patru dintre aceştia de la echipe din China şi Coreea de Sud.

Dacă la finalul sezonului trecut puţini jucători de la Pandurii au atras atenţia cluburilor din prima ligă, performanţele reuşite de echipa lui Neagoe în acest campionat, semifinala de Cupa României şi locul 11, i-au adus pe „panduri“ şi în vizorul echipelor din străinătate. Vasilache, Păcurar, Vintilescu, Rus şi Guso au oferte din străinătate, însă doar ultimul are acordul clubului de transfer în anumite condiţii. „Rus şi Vintilescu au oferte din China, Guso din Germania, Vasilache şi Păcurar din Coreea de Sud. Impresarii echipelor din Coreea i-au urmărit pe Păcurar şi Vasilache aproape la fiecare meci, au fost şi la Timişoara, la meciul din Cupa României“, a declarat preşedintele „pandurilor“, Marin Condescu.
Păcurar este surpriza plăcută a returului în opinia lui Condescu, care nu regretă că a refuzat 800.000 de euro pentru Vasilache în iarnă, chiar dacă ex-rapidistul nu s-a integrat la Târgu Jiu. „Câştiguri mari de tot au fost şi jucătorii care au venit în iarnă, în special Păcurar. Şi transferul lui Vranjkovic la Dinamo şi cel al lui Păcurar la Pandurii au fost reuşite pentru noi. Păcurar a dat şi goluri importante. Vasilache s-a adaptat mai greu, dar şi-a revenit pe final. A fost o investiţie bună din care în orice moment putem să scoatem profit. Am avut oferte pentru el şi în cantonamentul din Antalya“, a spus Condescu.

Guso pleacă pentru 300.000 de euro

Pandurii Târgu Jiu ar putea să renunţe la portarul Adnan Guso în această vară, dar numai cu două condiţii, să-şi asigure un înlocuitor pe măsură şi să-şi bage în cont cel puţin 300.000 de euro. „Singurul care are şanse să plece este Guso, dacă găsim soluţii să avem trei portari de valoare. Noi l-am informat pe Guso despre pretenţiile noastre, între 300.000 şi 500.000 de euro net şi depinde şi de cât îi oferă şi lui. El când a plecat la naţională ne-a spus că preferă să rămână la Pandurii“, susţine Condescu.
Acesta, împreună cu Neagoe, trebuie să întocmească lista cu disponibilizaţii, numărul acestora fiind destul de redus, mulţi „panduri“ urmând să întărească sateliţii. „Trebuie să mă întâlnesc cu antrenorul Eugen Neagoe să vedem cine pleacă. Nu cred că vor pleca prea mulţi având în vedere că va promova şi Minerul Motru, vom avea o echipă în liga a II-a, una în liga a III-a (EMC Rovinari – n.r.) plus echipa Pandurii II. Voicu este singurul transfer deocamdată şi sper ca şi Zoicaş să-şi fi revenit pentru că a beneficiat de toate condiţiile. Compartimentele în care suntem deficitari este atacul şi apărarea“, a încheiat Condescu.
Un jucător pe care îl au în vedere gorjenii ar fi Ghindeanu, fundaşul dreapta de 27 de ani al echipei FC Naţional. „Eu mai am contract până în iarnă cu cei din Cotroceni, însă dacă primesc vreo ofertă de la Pandurii, sunt dispus să negociez. Mă bucură foarte mult că Eugen Neagoe s-a gândit la mine“, a spus fotbalistul craiovean, care a fost coechipier cu Neagoe la Extensiv în urmă cu cinci ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS