21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportXabi Alonso vrea din nou penaltiuri

Xabi Alonso vrea din nou penaltiuri

Xabi Alonso, mijlocaşul spaniol al celor de la Liverpool, care a trăit alături de „cormorani“ finala de vis din urmă cu doi ani de la Istanbul, a declarat că nu i-ar displăcea dacă şi finala Ligii Campionilor de astăzi va fi decisă la penaltiuri.
„Ar fi fantastic dacă s-ar termina încă o dată la penaltiuri. Este puţin stresant, dar asta este Liverpool. Eu îmi amintesc nu numai finala din 2005, dar şi finala Cupei UEFA din 2001, cu Alaves (5-4 – n.r.), decisă în prelungiri. Eu aş fi mulţumit dacă am juca sub presiune tot meciul, iar finalul ar fi la fel ca la Istanbul, când am învins Milanul“, a spus Alonso.
În urmă cu doi ani, unul dintre artizanii victoriei lui Liverpool în faţa „diavolului“ milanez a fost portarul polonez Jerzy Dudek, care a apărat două penaltiuri, executate de Andrea Pirlo şi Andrei Şvcenko. În prezent, Dudek este rezervă, titular fiind Pepe Reina, despre care Xabi Alonso a avut numai cuvinte de laudă: „Este foarte important să ai portari de valoare la echipă. În urmă cu doi ani Jerzy a fost decisiv, dar şi Pepe Reina este foarte bun la penaltiuri. Se antrenează foarte mult pentru loviturile de la 11 metri şi studiază modul în care execută posibilii trăgători. Dacă meciul se va termina cu penaltiuri, eu am mare încredere că vom câştiga“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS