27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSeedorf ţinteşte al patrulea trofeu

Seedorf ţinteşte al patrulea trofeu

Campion al Europei cu trei cluburi diferite, mijlocaşul olandez al Milanului, Clarence Seedorf, ştie bine cum să abordeze partide precum cea de la Atena, cu Liverpool. Din păcate pentru „cormorani“, olandezul traversează o perioadă excelentă, el şi Kaka fiind principalii artizani ai calificării Milanului în ultimul act al Ligii Campionilor. Seedorf susţine că o finală se câştigă mizând pe spiritul de echipă.
„Spiritul de echipă este foarte important. Cu siguranţă că de unul singur nu aş fi putut să obţin atâtea succese în cariera mea. La Milan ne înţelegem din ce în ce mai bine şi a fost numai o chestiune de timp să ajungem în acest stadiu. Desigur, la meciuri cum este cel de la Atena, ai nevoie într-o echipă şi de jucători care pot decide singuri soarta unei partide, dar noi mizăm în primul rând pe forţa gupului, pe omogenitate şi pe relaţiile de joc bune care există între noi“, a spus Seedorf.
Ajuns la 31 de ani, mijlocaşul batav susţine că doreşte mai mult ca oricând să cucerească noi trofee: „Dorinţa de a câştiga a crescut şi mai mult acum, când simt că se apropie sfârşitul carierei. Timpul trece foarte repede şi, de aceea, nu doresc să ratez nici o şansă care mi se iveşte, de a mai câştiga o competiţie. Muncesc mult pentru a da tot ce am mai bun în folosul echipei“.
Clarence Seedorf a câştigat prima dată Liga Campionilor în 1995, cu Ajax Amsterdam, la o lună după ce împlinise 19 ani. „Lăncierii“ s-au impus atunci chiar în faţa lui AC Milan. S-a transferat apoi la Real Madrid şi şi-a trecut în palmares al doilea trofeu, în 1998, pentru ca după o scurtă perioadă petrecută la Inter să ajungă la Milan şi să triumfe pentru a treia oară în cea mai importantă competiţie europeană, în 2003.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS