20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCeferistul Adrian Vava,convocat la lot

Ceferistul Adrian Vava,convocat la lot

Pugiliştii din Craiova, de la cluburile CSM, CFR Marfă IRLU şi CS Armata, au participat recent la finala campionatului naţional de box pentru cadeţi, de la Ploieşti. Oltenii au revenit acasă cu două medalii, însă nici un titlu naţional. Cel mai bun rezultat l-a obţinut Adrian Vava, de la CFR Marfă IRLU, care a ieşit vicecampion la categoria 66 kg. Sportivul pregătit de Marcel Sârba şi Ion Dragomir a susţinut patru meciuri, în finală fiind învins de dinamovistul Bogdan Juratoni, campion european şi multiplu campion naţional. Chiar dacă nu a luat aurul, Vava s-a bucurat de aprecierea oficialilor federaţi, care l-au chemat la lotul naţional pentru cadeţi. „În sală s-a aflat şi preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, care a rămas impresionat de evoluţia sportivului nostru şi l-a chemat la lotul naţional, pentru a începe pregătirile pentru Campionatul European, care va avea loc în Lituania, în luna iulie“, a spus antrenorul ceferist Ion Dragomir.
Alţi doi sportivi de la CFR prezenţi în finală, Gabriel Cloanţă (46 kg) şi Marin Gănescu (80 kg) au fost eliminaţi de doi pugilişti de la Steaua, respectiv Dinamo Bucureşti.

Cucu s-a luat de Titi Tudor

Şi clubul Armata Craiova a obţinut o medalie de bronz, prin sportivul Constantin Poenaru, la categoria 60 kg, iar antrenorul Constantin Cucu acuză proasta organizare a finalei de la Ploieşti.
„Pentru mine, Poenaru este un campion, pentru că Titi Tudor, antrenorul de la lot, a pus capi de serie pe cine a vrut el. Poenaru a fost defavorizat, pierzând în faţa unui sportiv de la Unirea Focşani, pe care îl mai bătuse de două ori. Ce să facem dacă la Focşani este vinul bun şi celor de la lot le place?“, s-a întrebat ironic antrenorul de la Armata. CSM Craiova a avut un reprezentant la finală, Liviu Mazilu, dar nu a reuşit să obţină medalie. Următoarea competiţie pugilistică la care vor lua startul sportivii din Bănie este finala campionatului naţional de juniori, de la Arad.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS