13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie de zilele oraşului

Victorie de zilele oraşului

După cinci înfrângeri consecutive, Pandurii Târgu Jiu are datoria morală să încheie acest sezon cu o victorie pe teren propriu, iar FC Argeş are nevoie de un punct pentru a-şi îndeplini baremul obligatoriu şi pentru a evita depunctarea. Acestea sunt coordonatele ultimului meci din campionatul 2006-2007, în care Pandurii şi-a îndeplinit obiectivul, salvarea de la retrogradare, pe gazon şi nu prin tertipuri regulamentare. FC Argeş nu va găsi înţelegere la Târgu Jiu, chiar dacă în sezonul trecut a cedat şase puncte gorjenilor. „Nu avem nici un fel de datorii faţă de nici un club din România. Nici morale, nici financiare. Mizăm pe o ultimă victorie în acest campionat. Pasa neagră eu zic că a trecut. Vom începe campionatul viitor în forţă. În fiecare an, echipele au o perioadă mai neagră. La noi s-a consumat acum. Ultima impresie contează, mai ales că sunt şi zilele oraşului“, a declarat preşedintele „pandurilor“, Marin Condescu.
Deşi îşi dorea un loc în prima jumătate a clasamentului, Condescu s-ar mulţumi şi cu locul 11, maximul posibil în acest moment pentru echipa lui Neagoe. „Nu sunt supărat pe jucători. Locul 11 este destul de bun. Este cu patru locuri mai sus de ultimul loc retrogradabil. Suntem la -7 la adevăr, dar puteam să fim la -1… Sau mai bine! Era un lucru posibil. Oful meu era să evităm retrogradarea. Şi am evitat-o poate prea devreme ca să mai fim concentraţi până în ultima etapă“, a spus Condescu.

S-a stabilit programul de pregătire pentru sezonul următor

„Pandurii“ vor intra în vacanţă a doua zi după meciul cu FC Argeş şi vor reveni la pregătire pe 11 iunie. În perioada 12 iunie – 16 iunie se vor efectua vizita medicală la Caiova şi antrenamente de reacomodare în Târgu Jiu, urmate între 17-24 iunie de un cantonament montan, locaţiile posibile fiind Sinaia, Predeal sau Băile Herculane. După două zile libere, pe 27 iunie, fotbaliştii lui Neagoe vor reveni la Târgu Jiu pentru a pleca în cel de-al doilea stagiu de pregătire, la Kaprun (Austria). Pandurii va susţine şase jocuri de verificare, primul fiind deja perfectat, pe 30 iunie cu Ried (Austria – prima ligă). În perioada 28 iunie – 14 iulie, în staţiunea austrică se vor mai afla la pregătire echipe ca Wisla Cracovia, Ispwich, Mallorca, Brescia, Cagliari, Treviso sau Helsinborg, posibile adversare ale „pandurilor“.
Înainte de a pleca în vacanţă, Pandurii va da publicităţii lista cu jucătorii care nu vor mai face parte din lot în campionatul viitor. „Mâine-seară vom face şi noi o mică petrecere, vor pleca jucătorii în vacanţă, sunt zilele oraşului. Joi, la ora 12.00, vom avea lista cu jucătorii care vor pleca şi cea cu posturile pe care trebuie aduşi noi jucători“, a declarat Condescu.

Ţambu, neglijent cu juniorii

Deşi a trecut pe foaia de joc a meciului cu Steaua cinci jucători de rezervă, Bălăeţ, Radovanovic, Ecobici, Militaru şi Vidakovic, antrenorul Eugen Neagoe nu l-a putut folosi decât pe ultimul. Radovanovic, accidentat, nici nu a făcut deplasarea la Bucureşti, în timp ce juniorii Ecobici şi Militaru nu au putut debuta în Liga I pentru că delegatul echipei Pandurii, Ion Ţambu, nu s-a îngrijit să le obţină viza LPF, obligatorie în Liga I. „Mi-aş fi dorit foarte mult ca în meciul cu Steaua să joace şi câţiva juniori, dar a fost vorba de neglijenţă. Bine că nu au intrat. Delegatul nostru ar fi trebuit să ştie lucrul acesta. Pentru aceşti juniori, un debut cu Steaua ar fi fost un punct de reper“, a comentat preşedintele Marin Condescu incidentul din Ghencea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS