7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomario a marcat 1.000 de goluri

Romario a marcat 1.000 de goluri

Atacantul brazilian Romario de Souza Faria, care a împlinit în ianuarie 41 de ani, a intrat, duminică seară, în istoria fotbalului, reuşind să marcheze al 1.000-lea gol din carieră. Doar celebrul Pele reuşise să depăşească această cotă.
Romario a marcat din penalti, în minutul 47, al treilea gol al echipei sale, Vasco Da Gama, care s-a impus, cu 3-1, în faţa formaţiei Sport Recife, în campionatul Braziliei. După reuşita lui Romario, meciul de pe stadionul „Sao Januario“ a fost întrerupt, timp de un sfert de oră. Atacantul a făcut mai întâi turul stadionului, fiind ovaţionat de zecile de mii de spectatori, iar apoi a urcat în tribuna oficială pentru a-şi îmbrăţişa mama, Dona Lita, logodnica Isabel şi pe fiul Romarinho, căruia i-a dăruit mingea cu care a marcat al 1.000-lea gol.
Recordul de 1.000 de goluri stabilit de Romario nu este însă recunoscut de FIFA, deoarece jucătorul a inclus în statistica realizată de el şi golurile marcate în perioada când era junior sau amator, dar şi cele din partidele neoficiale. Cel mai important for fotbalistic mondial susţine că Romario a marcat până în prezent 929 de goluri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU