12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPorto, din nou campioană

Porto, din nou campioană

FC Porto a obţinut duminică al 22-lea titlu de campioană a Portugaliei din istoria sa şi al doilea consecutiv, după ce s-a impus în faţa formaţiei Desportivo Aves, cu scorul de 4-1 (Adriano ’26, Lisandro ’52, ’89, J. Ribeiro ’59-penalti / Moreira ’33), în ultima etapă.
FC Porto a încheiat astfel campionatul cu 69 de puncte, cu unul avans faţă de Sporting Lisabona şi cu două mai mult faţă de Benfica. Pentru prima oară după mai mult de 70 de ani, cele trei pretendente la titlu aveau şansa de a-l câştiga în ultima etapă. În runda de final, Sporting Lisabona a învins-o pe Belenenses, cu 4-0 (Liedson ‘9, Alecsandro ’20, Yannick ’89, Pereirinha ’90), iar Benfica a trecut de Academica, scor 2-0 (Derlei ’11, Mantorras ’81).
Aves şi Beira Mar Aveiro au fost retrogradate în a doua ligă, de unde Leixoes şi Vitoria Guimaraes au promovat.
La încheierea meciului cu Aves, stadionul „Dragao“ a fost invadat de mii de suporteri, îmbrăcaţi în albastru şi alb, culorile echipei FC Porto, pentru a-şi sărbători eroii. De altfel, Jorge Pinto da Costa, în funcţie din 1982, a fost reales preşedinte al grupării FC Porto pentru următorii trei ani.
Pe lângă FC Porto, Sporting Lisabona s-a calificat direct în Liga Campionilor. Belenenses Lisabona, aflată pe locul cinci în clasament, s-a calificat în Cupa UEFA, fiind finalistă a Cupei Portugaliei, pe care o va disputa, duminica viitoare, în compania formaţiei Sporting Lisabona. Sporting Braga şi Paços Ferreira, ocupantele locurilor 4 şi 6, s-au calificat direct în Cupa UEFA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS