12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCodrea tremură de frica retrogradării

Codrea tremură de frica retrogradării

Echipa la care evoluează mijlocaşul român, Siena, ocupă locul al 18-lea în clasament, la un punct distanţă de locul care asigură menţinerea în Serie A.

Siena, echipa lui Paul Codrea, va tremura până în ultima etapă, deoarece a pierdut, cu 2-1, meciul disputat la Palermo, în runda a 37-a din Serie A, sicilienii adjudecându-şi un loc de Cupa UEFA în urma acestui succes. Corini (’25) şi Caracciolo (’45) au punctat pentru palermitani, în timp ce toscanii au înscris prin Massimo Maccarone (’90), un specialist al golurilor pe final. Codrea a fost titular şi a rămas în teren până în minutul 55, când i-a luat locul Alberto.
Site-ul goal.com a scris că Palermo nu a pierdut nimic când l-a cedat pe mijlocaşul român Paul Codrea la Siena, acesta fiind unul dintre cei mai slabi jucători în partida dintre cele două formaţii. Sursa citată i-a acordat nota 5 internaţionalului român după prestaţia avută în partida de duminică.
Agenţia Datasport i-a acordat nota 5,5 lui Codrea şi a scris: „Nu a reuşit să filtreze multe baloane şi a suferit din cauza jocului bun al adversarilor“.
Siena ocupă locul al 18-lea în clasament, la un punct distanţă de salvarea de la retrogradare. Toscanii vor juca în ultima etapă pe teren propriu, cu Lazio.

Mutu va juca în Cupa UEFA

Adrian Mutu va evolua în sezonul viitor în Cupa UEFA. Echipa sa, Fiorentina, a remizat, duminică, scor 2-2, la Messina şi şi-a asigurat unul dintre locurile care oferă participarea în a doua competiţie europeană intercluburi. Oaspeţii, fără Mutu pe teren, suspendat, au deschis scorul în minutul 25, prin Pazzini, iar Gamberini a majorat diferenţa de pe tabelă în minutul 58. Messina, deja retrogradată în Serie B, a avut o revenire spectaculoasă spre final, când a punctat de două ori, prin Rigano (’81 şi ’88 – penalti). Fiorentina ocupă locul al cincilea, cu 50 de puncte.
Fundaşul Valentin Năstase nu a fost folosit de antrenorul Nedo Sonetti în partida pierdută de Ascoli la Verona, cu 1-0, în faţa lui Chievo (Marcolini ’44). Ascoli este deja retrogradată.

Meciuri suspecte de „blat“

Conducerile cluburilor Chievo Verona, Siena şi Catania, toate aflate în lupta pentru evitarea retrogradării, au acuzat maniera în care Reggina, altă echipă aflată în zona „nisipurilor mişcătoare“, a remizat la Empoli, scor 3-3, după ce gazdele au condus cu 3-0. Empoli a obţinut calificarea în Cupa UEFA în urma acestei remize.
Previzibil a fost şi egalul dintre Torino şi Livorno, 0-0, pentru care casele de pariuri din întreaga Europă au acordat cote cuprinse între 1,20 şi 1,45. După acest scor „alb“, ambele echipe s-au salvat de la retrogradare.
La fel de suspectă a fost şi victoria obţinută de Cagliari, cu 3-2, în faţa Romei, partidă în care Cristian Chivu nu a jucat, iar Totti a realizat o „dublă“ şi are şanse mari să fie golgheterul acestei ediţii a Seriei A. A fost a doua partidă consecutivă pe care „giallo-rossi“, deja calificaţi în Champions League, au cedat-o în faţa unei echipe mici, avide de puncte, în etapa trecută ei pierzând pe „Olimpico“ întâlnirea cu Torino.
La finalul partidei cu Cagiari, căpitanul echipei AS Roma, Francesco Totti, a spus că jucătorii care vor să rămână la gruparea italiană vor semna imediat un nou contract.
„Cine vrea să rămână la AS Roma semnează imediat un nou contract. Fiecare decide ce va face. Sper să rămână cu toţii, deoarece suntem o mare echipă şi putem face multe lucruri bune. Toţi jucătorii din lot au demonstrat că au valoare. Am câştigat Cupa Italiei, am terminat pe locul doi în campionat şi am ajuns în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Acest an a fost extraordinar“, a spus Francesco Totti.
Printre jucătorii cu care oficialii Romei discută prelungirea contractului se află şi fundaşul Cristian Chivu, însă negocierile stagnează şi ar urma să fie reluate la finalul sezonului. Cristian Chivu a declarat în mai multe rânduri că doreşte să rămână la AS Roma şi că este dispus să-şi prelungească acordul care expiră în vara anului 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS