12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBarca şi Real continuă lupta pentru titlu

Barca şi Real continuă lupta pentru titlu

Cu trei etape înaintea încheierii actualei ediţii a Primerei Division, „galacticii“ şi „extratereştrii“ sunt la egalitate de puncte în fruntea clasamentului.

Real Madrid şi FC Barcelona, echipele clasate pe primele două locuri în campionatul Spaniei, au câştigat partidele pe care le-au disputat duminică seară, în cadrul etapei a 35-a.
Madrilenii s-au impus in extremis, cu scorul de 3-2, pe terenul formaţiei lui Laurenţiu Roşu, Recreativo Huelva. Meciul jucat pe „Nuevo Colombino“, în faţa a 20.092 de spectatori, nu a fost recomandat cardiacilor. Real a deschis scorul în minutul 9, prin brazilianul Robinho, iar Ruud Van Nistelrooy a făcut ca tabela să arate 0-2, după ce a transformat un penalti în minutul 53 şi se părea că formaţia pregătită de Fabio Capello nu mai poate pierde cele trei puncte. Munoz a redus însă din handicap în minutul 74, tot dintr-o lovitură de la 11 metri, iar Uche a restabilit egalitatea în minutul 86. Când nici madrilenii nu mai credeau, în minutul 90+1 a înscris Roberto Carlos, iar „albii“ s-au impus cu 3-2. La gazde, Laurenţiu Roşu a fost titular, după pauză cedându-i locul lui Uche.
FC Barcelona a obţinut o victorie de senzaţie, cu 6-0, pe terenul formaţiei Atletico Madrid. Lionel Messi a deschis seria golurilor catalane în minutul 39, Zambrotta a punctat şi el în minutul 43, iar Samuel Eto’o (’45) a stabilit scorul la pauză: 3-0 pentru „Barca“. Brazilianul Ronaldinho şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor în minutul 58, Messi a realizat „dubla“ cu zece minute înainte de final şi a mai fost timp şi pentru reuşita lui Iniesta (’90). Din minutul 72, Atletico a jucat în inferioritate numerică, fundaşul Fabiano Eller fiind eliminat.
Cu trei etape înaintea încheierii actualei ediţii a Primerei Division, Real Madrid şi FC Barcelona sunt la egalitate de puncte (69) şi sunt urmate la o distanţă de două puncte de FC Sevilla, la rândul ei învingătoare cu 2-1, la La Coruna (Bodipo ’72 / Renato ’75, Kanoute ’83).

Contra a învins, Tamaş a pierdut

Getafe, echipa lui Cosmin Contra, a uimit din nou printr-o victorie la scor, 5-1 pe terenul finalistei Cupei UEFA, Espanyol Barcelona. Casquero (‘7), Manu del Moral (’42, ’72), Pulido (’54) şi Guiza (’64) au marcat pentru oaspeţi, golul de onoare al gazdelor fiind semnat de Coro (‘4). Fundaşul român a fost folosit pe toată durata meciului.
Echipa lui Gabriel Tamaş, Celta Vigo, pregătită de Hristo Stoicikov, este din ce în ce mai aproape de divizia a doua după înfrângerea suferită cu 3-1 la San Sebastian, în faţa lui Real Sociedad, altă echipă aflată în lupta pentru evitarea retrogradării. Meciul a început bine pentru oaspeţi, care au deschis scorul prin Gustavo Lopez, în minutul 12. După pauză, bascii au punctat de trei ori, prin Kovacevic (’46), Savio (’50) şi Lopez Rekarte (’77). Tamaş a jucat tot meciul. În clasament, Celta ocupă locul 19, cu 30 de puncte, la patru „lungimi“ de salvarea de la retrogradare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS