16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMassa vrea al treilea succes la Monaco

Massa vrea al treilea succes la Monaco

După ce a trecut primul linia de sosire la Marele Premiu al Spaniei, pilotul brazilian al echipei Ferrari, Felipe Massa, a căpătat încredere în el şi se gândeşte acum la al treilea succes consecutiv din acest sezon.
„Cursa de la Monaco a fost mai specială pentru mine. Toţi piloţii spun că este frumos să câştige cursa pe care o dispută la ei acasă. Pentru mine nu este însă aşa. Am câştigat deja o dată la Monaco şi am avut o senzaţie fantastică, pe care vreau să o retrăiesc şi în week-endul viitor. Obiectivul meu este să câştig“, a spus brazilianul.
Pilotul echipei Ferrari susţine că, pentru a se impune pe circuitul amenajat pe străzile din Monte Carlo, un pilot are nevoie şi de mult noroc.
„La Monaco, riscul de a fi implicat într-un accident este mult mai mare ca pe celelalte circuite şi îţi trebuie, deci, şi noroc. Trebuie să conduci perfect dacă vrei să câştigi. Startul este foarte important, pentru că la Monaco o depăşire se face mai greu şi deci capătă o importanţă mai mare şi calificările. De asemenea, cauciucurile au şi ele un rol esenţial“, a opinat brazilianul.
Felipe Massa pregăteşte cursa din Principat pe teritoriul Franţei, pe circuitul „Paul Ricard“, deşi în trecut piloţii se antrenau cu monoposturile Ferrari acasă, pe circuitul de la Fiorano.
„Există puţine diferenţe între cele două circuite şi de aceea ne aflăm aici. Şi nu suntem singura echipă care efectuează teste pe acest circuit“, a declarat sud-amricanul.
În cele trei zile de teste efectuate în cursul acestei săptămâni în Franţa, Felipe Massa nu a strălucit. O singură dată, în ziua a doua a antrenamentelor, a reuşit să obţină al doilea timp, după britanicul Lewis Hamilton. Tânărul driver al echipei McLaren Mercedes, aflat în prezent pe prima poziţie a clasamentului general, a dominat primele două zile ale testelor de pe circuitul „Paul Ricard“. În a treia zi, cel mai rapid a fost colegul lui Massa de la Ferrari, finlandezul Kimi Raikkonen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS