Acasă Sport Sistemul de punctaj nu este pe placul lui Di Montezemolo

Sistemul de punctaj nu este pe placul lui Di Montezemolo

Preşedintele scuderiei Ferrari, Luca di Montezemolo, a criticat actualul sistem de punctaj din Formula 1, susţinând ideea că Felipe Massa ar fi trebuit să fie liderul de drept al campionatului.
„Într-un campionat serios, care, într-adevăr, recompensează câştigătorul unei curse, ar fi trebuit ca noi să ne aflăm în frunte“, a spus Di Montezemolo.
Nemulţumirea acestuia a venit după ce britanicul Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) a preluat şefia clasamentului piloţilor, după cursa din Spania, deşi nu a reuşit nici o victorie în acest sezon, ci doar patru clasări consecutive pe podium. Contrar lui Hamilton, brazilianul echipei Ferrari, care şi-a trecut în cont ultimele două etape ale Campionatului Mondial, în Bahrein şi Spania, ocupă doar poziţia a treia. Calculând clasamentul după vechiul sistem de punctaj, modificat în 2002, Felipe Massa (foto) ar fi liderul competiţiei, cu un punct peste Hamilton.
„După trei plecări din pole- position şi două victorii la rând, mă aflu doar pe poziţia a treia a campionatului“, a comentat Felipe Massa.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version