10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAndrei Ionescu, remarcat la juniori

Andrei Ionescu, remarcat la juniori

Tehnicianul tricolorilor mici, Florin Cheran, este mulţumit de randamentul mijlocaşului Universităţii şi regretă conflictul dintre jucător şi clubul său.

Echipa naţională de jucători sub 19 ani se află în febra pregătirilor pentru calificarea la Campionatul European din Austria, programat în perioada 16-17 iulie. Jucătorii pregătiţi de Florin Cheran au susţinut miercuri după-amiază, la Râmnicu Vâlcea, un test de verificare în compania echipei locale CSM, care luptă pentru promovarea în Liga I. Gazdele s-au impus cu 4-3, după ce la pauză scorul a fost egal, 0-0, însă tehnicianul tricolorilor s-a declarat mulţumit de jocul elevilor săi. „A fost un amical în care am văzut la lucru mai mulţi jucători. Fără şase titulari, echipa s-a mişcat bine, şi-a creat ocazii, fiind învinsă în prelungiri. A fost un test reuşit“, a precizat Cheran.
Din lotul naţionalei Under 19 face parte şi craioveanul Andrei Ionescu, mijlocaşul Universităţii fiind o prezenţă constantă în trupa lui Florin Cheran. Selecţionerul s-a declarat mulţumit de evoluţiile de până acum ale fotbalistului oltean, exprimându-şi regretul că acesta a intrat în conflict cu oficialii clubului alb-albastru. „Ionescu este un jucător important pentru echipă. A jucat bine şi la Vâlcea, nu s-a văzut o diferenţă între el şi ceilalţi care au evoluat mai mult în ultima vreme. Pot spune chiar că a fost superior acestora. Este un jucător foarte talentat şi este păcat că a intrat în conflict cu clubul. Nu cunosc motivele neînţelegerii, nu este treaba mea, dar pentru el cel mai bine este să joace. Ar trebui să existe mai multă îngăduinţă, să se găsească alte modalităţi de a se rezolva această problemă. Când un copil greşeşte, nu trebuie să dai chiar cu parul. Este un copil educat, cu preocupare pentru performanţă şi sunt bucuros că îl am în lot“, a afirmat Florin Cheran.

„Nu am vorbit cu Ionescu despre Dinamo“

Antrenorul naţionalei Under 19 a infirmat şi speculaţiile privind legătura sa cu clubul Dinamo şi faptul că îl convoacă pe Andrei Ionescu pentru a-l pregăti pentru un transfer în „Ştefan cel Mare“. „Eu am plecat de şase ani de la Dinamo şi nu mai am nici o treabă cu acest club. Aceste afirmaţii au fost făcute acum câteva luni de Geolgău, care şi-a cerut scuze ulterior. Eu sunt antrenor federal. Pot doar să-mi dau cu părerea despre un jucător, dacă sunt întrebat. Andrei Ionescu face parte din lot pentru că este un fotbalist valoros, de care am nevoie. Niciodată nu am vorbit cu el despre Dinamo sau despre altă echipă“, a spus Cheran.
Obiectivul naţionalei Under 19 a României este calificarea la turneul final, însă pentru acest lucru tricolorii trebuie să termine pe primul loc turneul de elită din Elveţia. „Dacă am ajuns până aici trebuie să mergem mai departe şi să intrăm în primele opt formaţii din Europa. Grupa nu este deloc uşoară, dar ne putem califica“, a susţinut selecţionerul.
România se va lupta pentru calificarea la CE 2008 cu Elveţia, ţara gazdă a partidelor preliminare din grupa a 7-a, meci care va avea loc pe 31 mai, Danemarca (2 iunie) şi Serbia (5 iunie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII