17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVasiloiu a câştigat trofeul

Vasiloiu a câştigat trofeul

Clasamentele s-au întocmit pe baza punctelor obţinute de fiecare sportiv în proba în care a luat startul, conform unor bareme prestabilite.

Peste 100 de atleţi din judeţele Olteniei au participat în week-end-ul trecut la Memorialul „Mihai Nistor“, competiţie organizată de CSM Craiova şi DSJ Dolj la stadionul „Ion Oblemenco“, în onoarea fostului antrenor de atletism craiovean. Clasamentele au fost întocmite pe baza punctelor obţinute de sportivi la probele la care au luat startul. Temperatura ridicată de la ora desfăşurării concursurilor nu a fost un impediment pentru atleţi, mulţi dintre ei obişnuiţi deja cu schimbările de climă şi de altitudine.
Concursul feminin a fost dominat în totalitate de alergătoarele de la cluburi din Craiova. Prima poziţie a fost ocupată de Cristina Vasiloiu, de la CS Olimpic, aceasta încheind cursa de 2.000 de metri în 5 minute şi 50 de secunde, luându-i faţa, cu doar o secundă, colegei sale de club, Daniela Donisa, care s-a clasat pe locul doi.
Cristina Vasiloiu, de 19 ani, continuă forma bună arătată la Europenele de atletism din luna martie de la Birmingham, când a încheiat pe locul opt cursa de 1.500 m, la prima sa participare la o competiţie de anvergură la seniori. Şi Donisa a participat la Europene, tot la 1.500, dar, spre deosebire de Vasiloiu, a ratat accederea în finala cursei. Ambele alergătoare sunt pregătite de Eleodor Roşca.
Ultimul loc pe podiumul feminin la memorialul „Mihai Nistor“ a fost ocupat de Maria Rus, de la CSM Craiova, care a încheiat cursa de 400 m în 55 de secunde şi 9 sutimi.
Pe poziţia a patra s-a clasat Aida Adamescu (CSM-LPS Craiova, săritura în înălţime), urmată de Adela Bătrânu (CSM-LPS Craiova, 400 m) şi Raluca Dumitru (CSM-LPS Craiova, 400 m).

Un singur câştigător in afara Craiovei

La masculin, s-a impus Ionuţ Vădeanu, de la CSM Craiova, care, cu timpul de 52,4 în proba de 400 metri garduri, a obţinut 1.030 de puncte. Locul doi a fost adjudecat de Alexandru Teofilescu, de la CS Drăgăşani, care a luat startul la 100 m, acumulând 977 de puncte. Pe locul trei s-a clasat Alexandru Ghinea (CSM-LPS Craiova), care a făcut 973 de puncte, în urma timpului obţinut în proba de 3.000 m obstacole. Locurile patru, cinci şi şase au fost ocupate în ordine de trei sportivi de la CSM Craiova: Marius Buşca (1.000 m), Daniel Betej (800 m) şi Dănuţ Ceici (200 m).
Concursul la general, în urma punctajelor obţinute, a fost câştigat de Cristina Vasiloiu, cu 1.122 de puncte. Cristina a primit cupa de la Maria Rus, câştigătoarea de anul trecut. Cine va câştiga în trei ani concursul va putea lua trofeul acasă.
Toţi sportivii mai sus menţionaţi au fost premiaţi de noua directoare interimară a CSM Craiova, Cristieana Matei, cu câte o jachetă modernă şi un rucsac, iar Mihai Milu a oferit din partea DSJ Dolj cupe, diplome şi premii în bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS