22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNadal, de neînvins la Roma

Nadal, de neînvins la Roma

Ibericul Rafael Nadal a câştigat duminică Mastersul de la Roma, intrând în istoria turneului de la Foro Italico, după ce s-a impus pentru al treilea an consecutiv pe zgura italiană, bifând, totodată, cel de-al 21-lea titlu din carieră. În ultimul act al concursului de peste două milioane de euro, Nadal l-a învins, fără drept de apel, pe chilianul Fernando Gonzalez, cu un dublu 6-2.
„Să câştig aici, la Roma, pentru a treia oară la rând este un vis. Consider că trec prin cel mai bun moment al carierei mele, jocul meu fiind foarte bun“, a spus tenismanul de 20 de ani, care este creditat cu prima şansă la câştigarea celui de-al treilea titlu consecutiv la Roland Garros, turneu ce va începe pe 27 mai.
Pentru Rafael Nadal este al patrulea titlu dobândit în 2007, după cele de la Indian Wells, Monte Carlo şi Barcelona, trei dintre reuşite făcând parte din seria Masters.

Pavel, figuraţie la Hamburg

Eliminat în sferturile probei de dublu în turneul de la Roma, tenismanul român Andrei Pavel a suferit al doilea eşec în decurs de numai câteva zile. Ieri-dimineaţă, „Cneazul“ a ratat calificarea pe tabloul principal al turneului de la Hamburg, dotat cu premii în valoare totală de 2.082.500 de euro, care face parte din seria Masters. Pavel, ocupant al locului 88 în ierarhia ATP, a cedat în două seturi, scor 6-1, 7-6, în faţa chilianului Nicolas Massu (51 ATP). Aceasta a fost cea de-a doua partidă pe care Pavel a disputat-o împotriva sud-americanului, prima încheindu-se cu succesul românului, la turneul de la Miami, în 2004.
Pavel va continua să joace în competiţia de la Hamburg, însă la dublu, făcând pereche cu germanul Alexander Waske, adversarii lor fiind Mahesh Bhupathi (India) / Radek Stepanek (Cehia).
Contrar lui Andrei Pavel, Victor Hănescu a reuşit calificarea la turneul de la Zagreb, dotat cu premii totale de 42.500 de euro, la fel şi Horia Tecău, la Forest Hills.

Constănţeanul a coborât cinci locuri în clasamentul ATP

În clasamentul ATP Entry, Andrei Pavel a coborât cinci locuri faţă de săptămâna trecută şi se află acum pe poziţia a 88-a, cu 466 de puncte. Cel mai bine clasat jucător român, după constănţean, este Victor Crivoi, care se menţine pe locul 189, cu 216 puncte. Victor Ioniţă a coborât două poziţii şi se clasează al 246-lea, cu 156 de puncte. Două locuri mai jos se află Dacian Crăciun, cu 154 de puncte. Victor Hănescu se află pe poziţia a 492-a, cu numai 53 de puncte, fiind devansat de alţi şapte tenismani români.
În ierarhia feminină (WTA), cea mai bine clasată jucătoare română este Edina Gallovits, aflată pe locul 100, cu 302 puncte. Raluca Olaru ocupă locul 146,cu 212.5 puncte, în timp ce Sorana Cârstea se situează pe poziţia 172-a a ierarhiei, cu 167.50 puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS