14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBarca pierde teren

Barca pierde teren

După dezastrul de joi din Cupa Spaniei (0-4 la Getafe), campioana en-titre a Spaniei, FC Barcelona, nu a reuşit decât o remiză pe teren propriu, 1-1, cu Betis Sevilla, în etapa a 34-a din Primera Division. Partida de pe „Nou Camp“, la care au asistat 77.747 de spectatori, a început cum nu se poate mai bine pentru catalani, care au deschis scorul în minutul 5, prin Ronaldinho, acesta transformând o lovitură de la 11 metri. „Barca“ a condus cu 1-0 până în minutul 89, când Sobis a egalat.
Barcelona nu-i mai avea în acel moment pe teren pe Messi şi Ronaldinho, pe care Rijkaard îi înlocuise la jumătatea reprizei secunde în încercarea de a conserva rezultatul de pe tabelă. Gruparea de pe „Nou Camp“ are 66 de puncte, la fel ca ocupanta primului loc, Real Madrid, învingătoare sâmbătă, cu 4-3, în faţa lui Espanyol. Pe locul al treilea, cu 64 de puncte, se situează FC Sevilla, care a trecut tot sâmbătă, cu 2-1, de Huelva.

Înfrângeri pentru Contra şi Tamaş

După ce joi, în manşa retur a semifinalelor Cupei Spaniei, a umilit Barcelona (4-0), echipa lui Cosmin Contra, Getafe, a fost învinsă pe teren propriu într-o manieră categorică, scor 4-1, de Atletico Madrid, formaţie aflată în lupta pentru un loc de Cupa UEFA. Fernando Torres (‘2, ’64), Maniche (’18) şi Galletti (’88) au marcat pentru oaspeţi, iar golul formaţiei antrenate de Bernd Schuster a fost înscris de Manu del Moral (’60). La gazde, Cosmin Contra a jucat 90 de minute. Getafe, care are asigurat un loc în Cupa UEFA, dat fiind faptul că va juca în finala Cupei Spaniei cu FC Sevilla, aflată pe o poziţie de Liga Campionilor, are şanse minime să prindă un loc în cupele europene prin intermediul Primerei Division după acest eşec, ocupând locul nouă, cu 49 de puncte.
Gabriel Tamaş este cu un picior în Segunda Division după ce echipa sa, Celta Vigo, a fost învinsă pe teren propriu de Levante. Reggi (’39 pen.) şi Riga (’48) au marcat pentru oaspeţi, în timp ce golul formaţiei pregătite de Hristo Stoicikov a fost semnat de Baiano (’60). Tamaş a jucat tot meciul. Celta Vigo rămâne pe locul 19, cu 30 de puncte, la patru puncte de salvarea de la retrogradare, în timp ce Levante, aflată şi ea în zona „nisipurilor mişcătoare“, a urcat pe 16, având 36 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS