9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrofeul, aproape de Vâlcea

Trofeul, aproape de Vâlcea

Oltchim Râmnicu Vâlcea e favorită la câştigarea Cupei Cupelor, după ce a învins sâmbătă, în deplasare, pe Byasen Trondheim, scor 30-24 (14-10), în prima manşă a finalei. Returul va avea loc duminică, în Sala Sporturilor „Traian“ din Râmnicu Vâlcea.

Înainte de plecarea spre Norvegia, antrenorul Oltchimului, Gheorghe Tadici, a insistat ca jucătoarele sale să nu mai fie alintate „galactice“, temându-se probabil că elevelor sale li s-ar putea urca repede la cap celebritatea. Însă, după victoria în faţa celor de la Byasen Trondheim, la şase goluri diferenţă,  jucătoarele vâlcene au demonstrat că merită din partea fanilor şi a presei toate laudele.
Prima repriză a partidei de la Trondheim a fost reuşită pentru echipa lui Gheorghe Tadici. A fost mai întâi un prim sfert de oră echilibrat, după care handbalistele de la Oltchim au intrat mai bine în joc şi au luat conducerea pe tabelă. Luminiţa Huţupan a parat multe dintre atacurile vicecampioanelor din Norvegia şi la pauză Oltchim conducea cu 14-10.

Vâlcencele au făcut legea în partea a doua

Partea secundă a partidei         le-a găsit pe handbalistele române într-o formă foarte bună, în minutul 38 diferenţa pe tabelă fiind de şase goluri pentru Oltchim. Finalul a aparţinut vâlcencelor, care au învins cu scorul de 30-24. Cea mai bună marcatoare a campioanei României a fost Valentina Elisei, cu nouă reuşite. Celelalte goluri ale româncelor au fost reuşite de Gâlcă (6), Maier (6), Mieroşu (3), Luca (3), Beşe (2) şi Lecuşanu. „Nu mă aşteptam să batem aşa de lejer, dar apărarea şi poarta au funcţionat la parametri normali. Avem o datorie morală pentru suporterii noştri. Trebuie să facem spectacol şi să câştigăm şi ultimul meci pentru a termina cu fruntea sus“, a spus epuizat, dar fericit, la finalul partidei, antrenorul Gheorghe Tadici. Dacă va obţine victoria şi la Râmnicu Vâlcea,  Oltchim ar realiza un record greu de egalat, nici o înfrângere în sezonul 2006-2007, indiferent că a fost vorba de meciuri din campionat, Cupa României sau Cupa Cupelor.
Chiar şi preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, le vede deja pe elevele lui Gheorghe Tadici câştigătoare ale Cupei Cupelor. „Toată echipa a jucat perfect. Nu pot spune că am remarcat o jucătoare, toate fetele au jucat bine. Această victorie la diferenţă de şase goluri reprezintă câştigarea trofeului“, a declarat Gaţu. Returul de la Vâlcea se va juca duminică, cu trofeul pe masă, trofeu care a ajuns deja în România, o dată cu lotul Oltchimului.
Ziua de vis pentru handbalul feminin românesc a fost deschisă însă de „U“ Jolidon Cluj. Ardelencele au învins pe Naisa Nis cu scorul de 32-23 (14-13), în partida tur a finalei Cupei Challenge, disputată la Cluj, şi au prima şansă la cucerirea trofeului. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU