10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStuttgart, la un pas de titlu

Stuttgart, la un pas de titlu

Cu o etapă înaintea finalului campionatului Germaniei, VfB Stuttgart este ca şi campioană. Echipa pregătită de Armin Vech s-a impus cu scorul de 3-2 la Bochum şi are un avans de două puncte faţă de Schalke, care a pierdut la Dortmund (0-2).
Pe „Ruhrstadion“ din Bochum, spectatorii prezenţi la meci au avut parte de o confruntare spectaculoasă, care avea să cântărească decisiv în lupta pentru titlu. Gazdele, aflate pe locul 11 în clasament şi scăpate de orice griji, au deschis scorul în minutul 4, prin Schroder, şi au fost la un pas de 2-0 puţin mai târziu, când au trimis mingea în transversală. În loc de 2-0, scorul a devenit 1-1 în minutul 24, Stuttgart înscriind prin Hitzlspreger. Bochum nu a cedat şi a reuşit să intre în avantaj la pauză, Maltritz punctând în minutul 42. După pauză, diferenţa de valoare dintre cele două echipe şi-a spus cuvântul, iar Stuttgart şi-a adjudecat victoria graţie reuşitelor lui Gomez (’59) şi Cacau (’79). Schalke 04, lideră înaintea acestei etape, cu un punct avans faţă de Stuttgart, a avut o prestaţie lamentabilă la Dortmund, unde nu a reuşit nici măcar să înscrie, pierzând cu 2-0. Frei (’44) şi Smolarek (’85) au marcat golurile „viespilor“ şi au risipit speranţele formaţiei din Gelsenkirchen de a-şi adjudeca primul titlu după o pauză de 58 de ani.
Stuttgart nu a profitat numai de înfrângerea lui Schalke, ci şi de eşecul lui Werder Bremen, care a fost învinsă pe teren propriu de Eintracht Frankfurt şi a rămas pe locul trei, la patru puncte de VfB. Amanatidis (’13) şi Naldo (’69, autogol) au marcat pentru oaspeţi, iar Hunt (’34) a punctat pentru Werder. În urma victoriei de la Bremen, Eintracht Frankfurt a scăpat de retrogradare.

Munteanu, Radu şi Reghecampf, titulari

Energie Cottbus, echipa lui Vlad Munteanu şi Sergiu Radu, nu a mai reuşit o prestaţie reuşită în faţa lui Bayern Munchen, bavarezii impunându-se chiar pe „Freundschaft“ cu un categoric 3-0. Bayern a înscris două goluri în numai două minute (’34, ’35), prin Makaay şi Van Buyten, şi a condus cu 2-0 la pauză. Peruanul Santa Cruz a închis tabela în minutul 62. La gazde, Radu a rămas pe teren pe toată durata meciului, în timp ce Vlad Munteanu a fost înlocuit în minutul 68, cu Gunkel. Cottbus ocupă locul 13 în clasament, cu 41 de puncte, iar Bayern se menţine pe poziţia a patra cu 57 de puncte şi va juca în preliminariile Ligii Campionilor.
Într-un meci derbi pentru salvarea de la retrogradare, echipa lui Laurenţiu Reghecampf, Alemannia Aachen, nu a reuşit decât o remiză pe teren propriu, 2-2 cu VfL Wolfsbrug, şi este cu un pas în divizia a doua. Gazdele au condus cu 2-0, graţie golurilor marcate de Lehmann (’65, pen.) şi Nemeth (’68), dar au avut o cădere în finalul partidei, când au primit două goluri într-un interval de scurt, pentru oaspeţi înscriind Lamprecht (’81) şi Klimowicz (’85).
Reghecampf a fost titular la gazde şi a rămas în teren pe toată durata partidei. Alemannia ocupă locul al 16-lea în clasament, primul retrogradabil, la trei puncte în spatele lui Wolfsburg. În ultima etapă, a 34-a, Alemannia va juca în deplasare cu Hamburg (locul 12), în timp ce Wolfsburg va primi pe teren propriu replica fotbaliştilor de la Werder Bremen (3).
Alt român care va juca mai mult ca sigur în sezonul viitor în Bundesliga 2 este Marius Niculae. Echipa sa, FSV Mainz, deşi a învins-o pe ultima clasată, Borussia Moenchengladbach, cu  3-0 Zidan (’32, pen.), Ruman (’35) şi Feulner (’72), continuă să se afle pe poziţia a 17-a, la trei puncte de salvarea de la retrogradare. Marius Niculae nu a jucat. În ultima etapă, Mainz va întâlni în deplasare pe Bayern Munchen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS