10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa a îngenuncheat Poli

Ştiinţa a îngenuncheat Poli

Cel mai bun jucător de pe teren a fost australianul Michael Baird, care a reuşit o dublă şi s-a aflat la originea celorlalte trei goluri ale alb-albaştrilor.

De foarte mult timp suporterii Universităţii Craiova nu au mai avut parte de o evoluţie atât de bună a favoriţilor, cum a fost cea de sâmbătă seară de la Timişoara. Pe stadionul „Dan Păltinişanu“ se întâlneau două echipe pe val, cu victorii pe linie în ultimele patru etape, însă pe teren nu s-a aflat decât una: Universitatea. Deşi susţineau că nu vor respecta decizia Comisiei de Disciplină şi vor lăsa spectatorii să intre în arenă, oficialii gazdelor s-au răzgândit, iar meciul s-a disputat cu porţile închise. Timişorenii nu au vrut să rişte pierderea jocului cu 3-0 şi până la urmă rău au făcut, pentru că pe teren înfrângerea a fost mult mai umilitoare. Alb-albaştrii lui Florin Cioroianu au zburdat pe teren şi s-au impus cu 5-1, după un meci care a avut de toate.
Golgheterul Ştiinţei în acest sezon, Mihai Dina, a marcat la prima acţiune de atac a echipei sale, învingându-l pe Pantilimon cu un şut de la marginea careului, deviat de Emeghara. Craiovenii au stat bine în teren şi au arătat că stăpânesc la perfecţie arma contraatacului, la capătul unei astfel de acţiuni Wobay fiind la un pas să facă 2-0, dar a şutat defectuos din poziţie de singur cu portarul (’23). Gazdele au replicat şi au egalat la prima fază mai periculoasă, Cristea fructificând din careu o centrare a lui Bucur. Treziţi parcă de gol, bănăţenii au mai ameninţat de două ori poarta lui Bornescu, prin Torje şi Karamyan, dar tot craiovenii puteau da lovitura în finalul primei părţi, Baird întinzându-l serios pe Pantilimon (’40). În partea secundă, Poli a mai avut două ocazii, prin aceiaşi Torje şi Karamyan, după care s-a stins. Oltenii au trecut în avantaj prin Baird, care a înscris cu un şut plasat de la 20 de metri (’50), şi au ratat o şansă imensă de 3-1, Dina fiind blocat de McKain după ce-l driblase elegant pe Pantilimon (’58). S-a făcut totuşi 3-1 peste patru minute, Stoica transformând printr-o scăriţă de efect un penalti obţinut de Baird, fază la care Gabriel Cânu a fost eliminat. Oltenii au profitat şi au mai punctat de două ori, prin Stoica, dintr-un penalti obţinut de acelaşi Baird, australianul încununându-şi evoluţia de excepţie cu încă un gol, finalizând elegant un contraatac de trei contra trei. A fost a cincea victorie consecutivă obţinută de elevii lui Florin Cioroianu, tehnician care doreşte să rămână neînvins până la finalul acestui sezon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII