11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAmariei a fost arestată în Rusia

Amariei a fost arestată în Rusia

Autorităţilor ruse li   s-a părut suspect faptul că paşaportul fostei jucătoare a naţionalei României conţinea două pagini în plus, motiv pentru care au reţinut-o pe aeroportul din Samara.

Fostă componentă a naţionalei de handbal a României şi actuală jucătoare a echipei daneze Slagelse, Carmen Amariei a avut parte de o surpriză neplăcută pe teritoriul Rusiei. Românca a fost singura jucătoare din lotul nordicelor care nu a putut trece vama, fiind reţinută de autorităţile ruse de pe aeroportul Samara, pe motiv că şi-a falsificat paşaportul.
Din pricina faptului că documentul handbalistei era înţesat de intrări-ieşiri şi nu mai avea loc de nici o viză, înaintea deplasării în Rusia pentru meciul de aseară din Liga Campionilor, cu Lada Togliatti, la Ambasada Rusiei din Danemarca i s-au ataşat două file, pe care i s-a pus ştampila de intrare. La aeroportul din Samara însă, autorităţile ruse au considerat că Amariei şi-a falsificat paşaportul şi nu i-au permis accesul. Handbalista a fost arestată, iar autorităţile ruse au mutat-o ieri într-un hotel de pe aeroport, dar nu i-au permis accesul oficial în ţară.

Sportiva se simte umilită de tratamentul primit

Carmen Amariei a povestit ieri cu lux de amănunte despre cele întâmplate, acuzând tratamentul primit din partea autorităţilor ruse.
Handbalista a afirmat că nu a înţeles de ce eforturile Ministerelor de Externe ale ambelor ţări au fost în zadar, ajungând la concluzia că ruşii şi-au dorit foarte mult să nu participe la finala Ligii Campionilor. „Şicanele au început încă de la Moscova, unde ruşii ne-au ţinut o oră şi jumătate, în loc de 20 de minute. Am ajuns la Samara, într-un final, pe la 21.30, unde am mai stat o oră şi jumătate în vamă. Am rămas ultima la paşapoarte, iar când s-au uitat la el, m-au reţinut fără explicaţii. Mi-au spus că sunt arestată şi au vrut să mă închidă într-o cameră. Am mâncat numai biscuiţi şi doar târziu, spre ora 3.00, când au reuşit cei din clubul nostru să mă mute într-un hotel din apropierea aeroportului“, a povestit handbalista de la Slagelse.
„Condiţiile au fost groaznice acolo, la Poliţia de pe aeroport. Cam cum erau în România acum 20 de ani. M-au însoţit şi când am mers la toaletă, plus că nu vorbeau engleză. Am încercat să mă revolt, doar nu sunt prizonieră să mă trateze aşa, iar până la urmă m-au mutat la acest hotel. Nu înţeleg cum pot să mă lase să ies în jurul hotelului în care mă păzesc, dar nu pot merge la o sută de kilometri, la Togliatti, să joc şi apoi să părăsesc Rusia. Mă simt umilită, dar îmi voi lua revanşa la meciul retur din finală, în Danemarca“, a completat Carmen Amariei.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS