24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFernando Alonso vrea să câştige tot

Fernando Alonso vrea să câştige tot

Driver-ul echipei McLaren-Mercedes, Fernando Alonso, este sigur pe el şi îşi doreşte două titluri în acest sezon, la piloţi şi la constructori. Ibericul nu uită însă că Ferrari reprezintă un pericol permanent şi prevede că lupta se va da până la sfârşitul sezonului. Următorul obiectiv al pilotului spaniol este să câştige Marele Premiu de la Barcelona.

Fernando Alonso devine pe zi ce trece tot mai optimist, starea sa bună de spirit fiind animată şi de începutul bun de sezon. Driverul spaniol al echipei McLaren-Mercedes a anunţat că obiectivele pentru acest an sunt titlul mondial la piloţi, dar şi titlul la constructori. Alonso doreşte să nu dezamăgească noua sa echipă, care l-a dorit foarte mult, făcând sacrificii economice mari pentru a-l avea.
„Cred că obiectivul meu pentru acest sezon este unul cât se poate de real. După acest început bun pe care l-am avut atât eu, cât şi colegul meu Hamilton, cred că e normal să mă gândesc la ambele titluri în acest an. În prezent sunt în fruntea clasamentului şi sunt într-o formă foarte bună“, a spus Alonso, campion mondial în ultimii doi ani.
În ceea ce priveşte adversarii de care se teme cel mai mult, Alonso a indicat, aşa cum era de aşteptat, piloţii echipei Ferrari ca fiind principalii contracandidaţi la supremaţie: „Ferrari cred că va fi principala noastră adversară. Prevăd o luptă echilibrată şi cred că nici un pilot nu are şanse să se desprindă în clasament pe parcursul sezonului. Vom asista la o luptă care se va întinde pe toată durata campionatului şi cred că este un lucru bun pentru acest sport“.

Spania, următorul obstacol în cursa pentru titlu

Obiectivul cel mai apropiat al lui Fernando Alonso este să câştige Marele Premiu al Spaniei, care se va desfăşura duminică, 13 mai, pe circuitul din Barcelona.
„Încerc mereu să fac o cursă cât mai bună şi să câştig. Ştiu că zeci de mii de fani vin să mă vadă cu ocazia cursei din Spania, însă atunci când mă aflu în Bahrain sunt cinci milioane care mă privesc la televizor. Cred că este normal ca fiecare pilot să-şi dorească să câştige cursa care se dispută în ţara lui“, a declarat spaniolul.
De fiecare dată când a concurat în Spania, Alonso a obţinut rezultate bune. În 2006, pe circuitul din Catalunya, Alonso a plecat primul de pe grila de start şi a câştigat, iar în 2003 şi 2005, ibericul s-a clasat pe poziţia a doua. În ultimii trei ani, de fiecare dată când a participat la Marele Premiu al Spaniei, Alonso s-a aflat pe primul loc în clasamentul piloţilor, iar echipa la care a fost legitimat, Renault, şi acum, McLaren, a fost lideră la constructori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS