6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte ştirii

Brânza de oaie a băgat în spital o familie
GORJ.
Trei persoane din municipiul Târgu Jiu au ajuns ieri la spital, în stare gravă, după ce au consumat brânză de oaie cumpărată de la ţărani. Cei trei membri ai unei familii târgujiene au făcut o toxiinfecţie alimentară. Potrivit directorului adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Gorj, Mariana Sfichi, cei trei sunt internaţi şi se află sub observaţie. „Familia respectivă a cumpărat brânză de oaie de la ţăranii din piaţă. De obicei, comercianţii respectivi nu duc la analize acest produs, iar modul de producere a acestuia este amplu. De la colectarea laptelui şi până la închegarea şi păstrarea brânzei sunt multe faze care nu sunt realizate în condiţii tocmai igienice“, a menţionat Mariana Sfichi. (M.F.)

Tânără lovită de un Matiz
GORJ. O tânără din Târgu Jiu a ajuns la spital în urma unui accident rutier. Elena Mîrşu conducea un motoscuter pe bulevardul Constantin Brâncuşi din municipiu, când a intrat în coliziune cu un autoturism Matiz, la volanul căruia se afla Gabriela C. Băltăreţu, din Târgu Jiu. Aceasta din urmă a vrut să scoată maşina, parcată pe marginea străzii, printr-o manevră cu spatele, fără să observe că prin dreptul automobilului său trecea motoscuterul condus de Elena. Aceasta n-a mai putut evita impactul şi a intrat în Matiz, fiind proiectată la câţiva metri pe asfalt. Potrivit poliţiştilor, fata conducea regulamentar, iar vina aparţine femeii aflate la volanul maşinii, întrucât nu s-a asigurat corespunzător atunci când a plecat de pe loc. (R.I.)

Jandarmii reabilitează monumentele istorice
GORJ.  În perioada 2 – 5 mai, o delegaţie de cadre din Inspectoratul de Jandarmi „Tudor Vladimirescu“ Gorj reabilitează toate monumentele istorice care aparţin Jandarmeriei Române. Astfel de monumente sunt în Târgu Jiu, Motru, Stoina şi Bâlteni. Sunt identificate şi catalogate toate monumentele istorice din zona de responsabilitate a Inspectoratului de Jandarmi „Tudor Vladimirescu“ Gorj şi va fi întocmită o situaţie cât mai completă a monumentelor istorice din Gorj. „Cinstirea memoriei eroilor jandarmi constituie un obiectiv prioritar al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj, iar acţiunea precede sărbătorirea pe 17 mai a Zilei Eroilor, când se vor desfăşura acţiuni de comemorare şi ceremoniale militar-religioase pentru eroii jandarmi care şi-au jertfit viaţa“, a spus Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj. Cu această ocazie se vor realiza planşe fotografice care vor fi transmise Inspectoratului General al Jandarmeriei Române pentru editarea unui album fotografic care cuprinde monumentele istorice aparţinând Jandarmeriei Române din teritoriu. (M.F.)

Dosar penal pentru doi administratori
GORJ. Doi administratori ai unor firme din Gorj au dosare penale, după ce inspectorii fiscali au constatat un prejudiciu adus la bugetul consolidat al statului de aproape nouă miliarde de lei vechi. Potrivit directorului general al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, Gheorghe Paraschivu, la una dintre societăţile comerciale verificate, inspectorii fiscali au stabilit suplimentar un impozit pe profit de aproape şase miliarde de lei vechi. „La una dintre societăţi, care avea ca obiect de activitate comerţul cu produse industriale, inspectorii fiscali au verificat modul de calcul, evidenţa şi achitarea obligaţiilor datorate la bugetul statului, întocmindu-se un raport de inspecţie fiscală. Pe lângă impozitul pe profit constatat ca nevărsat la buget, s-a mai stabilit o taxă pe valoarea adăugată de plată la care s-au calculat majorări de întârziere şi penalităţi, care au însumat un prejudiciu de peste opt miliarde de lei vechi“, a precizat Paraschivu. A fost întocmită sesizarea penală pe numele administratorului firmei, care a fost considerat vinovat de neregulile înregistrate.  (R.I.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII