9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCâinii nu au primit cadouri de la diavoli

Câinii nu au primit cadouri de la diavoli

Dinamo Bucureşti nu va putea evolua direct în grupele Champions League în sezonul viitor, deoarece Manchester şi Chelsea au fost eliminate în semifinale.

Viitoarea campioană a României va evolua, cel mai probabil, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, în ediţia 2007 – 2008, după ce formaţia AC Milan a obţinut calificarea în finala din acest sezon a competiţiei. Campioana României ar fi putut evolua direct în grupele Ligii Campionilor în situaţia în care Manchester sau Chelsea, formaţii care şi-au asigurat deja calificarea în grupe prin prisma clasării în campionatul intern, ar fi câştigat actuala ediţie a celei mai importante competiţii intercluburi.

Speranţe mici pentru dinamovişti

Liderul actual al Ligii 1, Dinamo Bucureşti, are un avans de 15 puncte faţă de locul doi, ocupat de CFR Cluj, şi mai are nevoie de un singur punct pentru a-şi adjudeca, matematic, al 18-lea titlu din palmares. Dinamo are un coeficient de 34,255 puncte, calculat în urma participării echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare în ultimele cinci sezoane ale cupelor europene, care o situează pe locul 73 în clasamentul coeficienţilor în Europa. CFR Cluj, echipă clasată pe locul secund, are un coeficient de 13,255. Indiferent care dintre cele două echipe va câştiga titlul în Liga I, nici Dinamo, nici CFR Cluj nu vor fi cap de serie în turul trei preliminar.
Totuşi, Dinamo sau CFR Cluj ar mai avea şansa de a juca direct în grupele Ligii Campionilor dacă AC Milan va câştiga competiţia şi va termina pe locul doi în campionatul intern, asigurându-şi astfel calificarea direct în grupe.
În Italia, cu patru etape înainte de finalul campionatului, AC Milan ocupă locul al treilea în clasament, cu 59 de puncte, la zece puncte faţă de ocupanta poziţiei secunde, AS Roma, iar în joc mai sunt 12 puncte.
Chiar dacă va cuceri trofeul, formaţia engleză FC Liverpool nu are nici o şansă de a mai ocupa locul doi în Premier League. Cu trei etape înainte de final, „cormoranii“ sunt pe locul trei, la treisprezece puncte în urma lui Chelsea, echipă aflată pe locul secund.

Borcea: „Vom lupta până la capăt“

Directorul general al FC Dinamo, Cristi Borcea, s-a declarat dezamăgit de eliminarea lui Manchester United din Liga Campionilor. Borcea a adăugat că echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare nu a primit niciodată cadouri, susţinând că toate rezultatele „câinilor“ au fost obţinute prin muncă. „De când mă ştiu, de când s-a înfiinţat clubul, Dinamo nu a primit niciodată cadouri din ceruri. Tot ce am obţinut de-a lungul anilor, campionate, cupe, rezultate în Europa, atâtea şi atâtea bucurii aduse suporterilor, totul s-a făcut numai prin muncă. Lumea fotbalului trebuie să ştie că «spartanii» vor lupta până la capăt pentru a ajunge în Liga Campionilor. Acum ce să facem? Să capitulăm? Niciodată!“, a spus Borcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS