10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu început turneele de 10.000 de dolari

Au început turneele de 10.000 de dolari

Ilie Năstase salută aceste competiţii, care aduc doar beneficii sportului alb din România.

Federaţia Română de Tenis a deschis Circuitul Internaţional de tenis al României cu turneul „Distrigaz Sud“, la feminin, şi turneul „McDonald's“, la masculin, două competiţii de la care preşedintele FRT, Ilie Năstase, aşteaptă reinventarea tenisului românesc. „Federaţia a început cu 11 turnee, acum sunt peste 30, ceea ce înseamnă că tenisul are un viitor în România. E prima dată când văd atâţia jucători prinşi într-o competiţie. Turneul de fete are pe tabloul principal 17 jucătoare care luptă pentru primul loc“, a declarat ieri Ilie Năstase despre cele două turnee aflate în desfăşurare.
Turneul feminin „Distrigaz Sud“ are pe tabloul principal 17 jucătoare din România şi este dotat cu premii în valoare de 10.000 de dolari. Pe lângă bani, câştigătoarea va primi şi şase puncte WTA. Turneul „McDonald's“, rezervat băieţilor, se bucură de participarea a 32 de jucători, dintre care 13 sunt români. Câştigătorul va primi 1.300 de dolari şi 12 puncte în clasamentul ATP. Ambele turnee se desfăşoară la Centrul Naţional de Tenis din Complexul Sportiv „Lia Manoliu“.

Hărădău vrea investiţii în bazele sportive

Vicepreşedintele FRT, Dumitru Hărădău, a vorbit despre baza de selecţie din tenis: „Dacă înainte erau cluburi în care toţi copiii aveau dreptul să practice tenisul, acum aceste cluburi au fost preluate de persoane care vor să facă rapid bani, fără să mai reinvestească în baza sportivă“. Totuşi, Hărădău crede că tenisul masculin românesc e în creştere. „În prezent, Andrei Pavel încă joacă în cadrul turneului de la Tunis, Victor Hănescu, care a fost mult timp accidentat, şi-a revenit, iar Mergea şi Tecău au demonstrat şi ei că sunt jucători de bază, astfel putem spune că în viitor ne putem aştepta la rezultate şi mai bune“, a spus vicepreşedintele FRT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS