10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMititelu, banii înapoi!

Mititelu, banii înapoi!

Universitatea Craiova a pierdut disputa cu Jiul Petroşani pentru cei 150.000 de dolari plus TVA, bani pe care oltenii îi cer în contul transferului jucătorului Alexandru Bădoiu de la Jiul la Poli Timişoara. Curtea de Arbitraj pentru Fotbal din cadrul FRF a reanalizat ieri litigiul existent între cele două grupări şi a decis că „Jiul nu are nici o datorie faţă de U Craiova“. Culmea este că, pe 13 decembrie 2006, aceeaşi Curte de Arbitraj dădea câştig de cauză Ştiinţei. Ba, mai mult, în luna martie a acestui an, gruparea Jiul Petroşani a fost obligată, printr-o decizie a Comisiei pentru Statutul Jucătorului din cadrul FRF, să achite suma de 150.000 de dolari plus TVA clubului Universitatea Craiova.

Contre oficiale

Patronul Alin Simota a plătit  460.000 de lei (150.000 + TVA) pentru ca echipa sa să fie programată în campionat la partida cu Poli Iaşi, dar acum îşi vrea banii înapoi. „Vom cere CAF să pună în aplicare hotărârea, pentru ca în cel mai scurt timp să ne recuperăm datoria de 180.000 de dolari. Nu era normal să dăm bani pe un jucător accidentat, de care nici nu ne-am putut folosi şi pentru care nici noi nu am luat vreun ban din transferul la Timişoara“, a spus Marian Spiru, vicepreşedintele clubului Jiul. Universitatea Craiova a ripostat prin directorul executiv, Ovidiu Costeşin, care a declarat: „Comisiile FRF au demonstrat încă o dată că, atunci când se vrea, se poate şi că legile pentru ei nu pot constitui o problemă. Felicit Jiul pentru felul în care «a jucat»“.

TAS îndreaptă greşelile CAF

Cazul Bădoiu nu este primul în care membrii comisiilor FRF îşi dau cu stângul în dreptul. În urmă cu câteva luni, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane a intervenit, dând dreptate clubului CSM Reşiţa în cazul celor 206.800 de euro pe care gruparea bănăţeană şi-i disputa cu Universitatea Craiova, sumă ce reprezintă grila de formare a jucătorului Cristi Chivu. Şi asta, după ce comisiile FRF dădeau decizii după cum bătea vântul. La fel        s-a întâmplat şi în cazul palmaresului echipei Poli Timişoara, disputat între Claudio Zambon şi Marian Iancu. Ultimul a avut câştig de cauză la CAF, dar Zambon a primit dreptate la Laussane, cazul transformându-se într-un scandal internaţional, fiind pusă la îndoială corectitudinea şi moralitatea celor care împart dreptatea în fotbalul românesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII