6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEspanyol, la un pas de finală

Espanyol, la un pas de finală

În prima manşă a semifinalelor Cupei UEFA, echipele considerate favorite, FC Sevilla şi Werder Bremen, au fost învinse, nemţii fiind umiliţi la Barcelona.

Espanyol Barcelona este surpriza din acest sezon al Cupei UEFA, echipa cu cele mai multe goluri marcate din competiţie reuşind joi seară, pe teren propriu, o victorie categorică, 3-0, în faţa germanilor de la Werder Bremen, în prima manşă a semifinalelor. Meciul de pe „Olimpico Lluis Companys“ a fost spectaculos, catalanii deschizând scorul în minutul 20. Ivan De La Pena a executat un corner la colţul scurt, Rufete a prelungit până la Hurtado care a reluat cu capul în plasă. Oaspeţii au replicat imediat, acţiunea pornită de Aaron Hunt şi continuată de Diego încheindu-se cu un şut al lui Torsten Frings, respins în corner de portar. Espanyol a preferat să acţioneze pe contraatac, la cel mai periculos dintre ele şutul puternic al lui Lacruz fiind respins greu de Wiese ('40).
La cinci minute de la reluare, Espanyol şi-a dublat avantajul, tot în urma unui corner executat de De La Pena. Mijlocaşul l-a servit ideal pe Pandiani la colţul scurt, care a reluat cu capul fără speranţe pentru Wiese. Aceasta a fost a unsprezecea reuşită în competiţie a atacantului argentinian.
În minutul 58, Bremen şi-a complicat situaţia, portarul Wiese fiind eliminat după un fault comis în afara careului asupra lui Tamudo, din postura de ultim apărător. A intrat rezerva Andreas Reinke, acesta opunându-se excelent şutului din lovitură liberă al lui Torrejon, iar apoi la execuţia lui Rufete, câteva minute mai târziu. Reinke nu a mai putut face însă nimic în minutul 88, în faţa lui Coro, care a marcat la capătul unui atac în viteză condus de Riera şi Tamudo. Returul se va disputa pe 3 mai, la Bremen, iar spaniolii au prima şansă de calificare, deşi puterea de revenire a nemţilor este binecunoscută.
„Am obţinut un rezultat mare împotriva unei echipe excelente, dar nimic nu este hotărât. Nu vrem să fim foarte încrezători, totuşi, deoarece ştim că va fi extrem de dificil în meciul retur“, a spus, după meci, antrenorul lui Espanyol, Valverde. „Va trebui să jucăm incredibil şi să facem un efort uriaş în meciul retur, dar ştim că putem întoarce un astfel de rezultat. Espanyol a fost o formaţie foarte capabilă şi tot ce a încercat i-a reuşit. Noi însă am făcut prea multe greşeli“, a afirmat Thomas Schaaf, tehnicianul lui Werder Bremen.

Victorie la limită pentru Osasuna

Osasuna Pamplona a trăit una dintre cele mai frumoase seri din istoria ei de 87 de ani. Gruparea de pe „Estadio Reyno de Navarra“ s-a impus cu 1-0 în faţa lui FC Sevilla şi visează la finală. Oaspeţii, deţinătorii trofeului, au avut prima ocazie de gol prin Kanoute, dar s-au stins repede, formaţia din Pamplona reuşind să-i ţină departe de poartă. De două ori înainte de pauză, Osasuna a trecut pe lângă gol. Cruchaga a greşit însă ţinta, iar centrarea lui Cuellar prin faţa porţii nu a fost ajunsă de nici un coechipier.
În repriza a doua, jocul bun al Osasunei avea să se vadă şi pe tabela de marcaj. În minutul 55, atacantul Robert Soldado a primit un cartonaş galben din cauza căruia va rata returul, iar la câteva secunde a înscris unicul gol al meciului, cu o lovitură superbă de cap. În tribune a început fiesta, iar pe teren Lopez şi Soldado au fost la un pas să dubleze avantajul de pe tabelă. Sevilla nu a cedat, iar noul intrat Kerzhakov şi Kanoute ar fi putut egala, însă şi Milosevic, cu o lovitură de cap, ar fi putut face 2-0 pe final.
„Nu este normal ca o echipă să preia controlul asupra formaţiei FC Sevilla aşa cum am făcut-o noi. Rezultatul este bun, dar dacă vrem să ajungem în finală, trebuie să jucăm la fel şi la Sevilla“, a spus tehnicianul Osasunei, Jose Angel Ziganda. „Calificarea este deschisă. Ei conduc cu un gol, dar noi avem avantajul terenului propriu“, a replicat Juande Ramos, convins că echipa sa va ajunge în finală şi va lupta pentru a deveni a doua grupare care câştigă de două ori consecutiv Cupa UEFA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS