10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSorin Matei, şeful atletismului românesc

Sorin Matei, şeful atletismului românesc

Sorin Matei (foto), directorul Clubului Sportiv Municipal Craiova, a fost ales ieri noul preşedinte al Federaţiei Române de Atletism. Recordmanul României la săritura în înălţime a avut nevoie de două tururi de scrutin pentru a câştiga alegerile, fiind preferat lui George Boroi. Matei a adunat 98 dintre sufragii, faţă de 93 ale lui Boroi, un vot fiind anulat. În această rundă, numărul alegătorilor a scăzut de la 197 la 192, cei cinci părăsind sala din diverse motive. Noul preşedinte al FRA l-a ales în funcţia de secretar general al federaţiei pe Ion Buliga.
După primul tur de scrutin, situaţia sufragiilor a fost următoarea: Sorin Matei – 93 de voturi, George Boroi – 90 de voturi, Doina Melinte – 10 voturi. Patru buletine de vot au fost anulate, întrucât nu au întrunit condiţiile de validare. Fosta atletă Gabriela Szabo se înscrisese şi ea în cursa pentru funcţia de preşedinte al FRA, dar s-a retras înaintea începerii votului.
„Voi fi un preşedinte al tuturor, nu doar al celor care m-au ales. Toţi campionii olimpici, mondiali şi europeni vor fi consilierii mei pentru că ei sunt imaginea acestei federaţii. Vreau o comisie tehnică foarte puternică. Alături de mine vor fi întotdeauna oameni de valoare. În zilele următoare voi decide dacă îmi voi da demisia din funcţia de preşedinte al CSM Craiova“, a spus Matei care va colabora la FRA cu vicepreşedintele ales al acestui for, Ion Zanca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS