17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Gata cu emoţiile

Reuşita de la Piatra Neamţ, coroborată cu o victorie în meciul de mâine, cu FC Naţional, îi absolvă pe juveţi de toate păcatele.

Cine câştiga la Piatra Neamţ cele trei puncte îşi asigura liniştea în clasament. Dacă echipei lui Pinalti îi trebuia victoria ca să facă rocadă cu Universitatea în clasament, Ştiinţa se mulţumea şi cu un punct, pentru că îşi menţinea distanţa faţă de nemţeni, programul permiţându-le să fie ceva mai relaxaţi faţă de contracandidatele la retrogradare. Din fericire, juveţii au fost mult mai atenţi decât în meciurile anterioare şi au reuşit să speculeze două dintre ocazii, Florin Costea ('12) şi Mihai Dina ('84) aducând victoria Ştiinţei şi liniştea în Bănie.

Juveţii i-au dedicat victoria lui Cioroianu

La finalul partidei de sub Pietricica, alb-albaştrii au spus că îi dedică victoria noului antrenor, care a împlinit 44 de ani în ziua meciului. Florin Cioroianu a apreciat gestul elevilor săi, despre care a afirmat că şi-au respectat sarcinile de joc şi că, deşi au câştigat, nu au jucat la adevăratul potenţial. La polul opus, antrenorul nemţenilor a recunoscut că Universitatea a meritat victoria şi că situaţia echipei sale este foarte complicată.
„A fost o victorie meritată, dar care nu ne scuteşte de grijile retrogradării. Mai avem mult de tras. Am remarcat la băieţi acea mobilizare pe care le-am cerut-o. Au fost patru jucători noi şi sunt mulţumit de modul cum au răspuns. Am dominat categoric şi nu ne-a fost teamă nici un moment că vom pierde. Am vrut victoria şi eram sigur că, dacă ne retragem, vom pierde. Echipa a jucat cam la 70 la sută din potenţialul ei“, a spus Cioroianu. „Greşelile ne-au costat. Am fost vulnerabili în defensivă şi la finalizare. Suntem într-o situaţie din care este foarte greu de ieşit“, a replicat antrenorul Ceahlăului, Aurel Şunda, care a anunţat că nu va depune armele, dar va face curăţenie în lotul nemţenilor.

„Curcanul“ nu se mulţumeşte cu puţin

Chiar dacă a pus capăt insucceselor şi a readus liniştea în Bănie după victoria în faţa Ceahlăului, antrenorul interimar al Ştiinţei, Florin Cioroianu, nu s-a culcat pe ideea că Ştiinţa a scăpat de griji, ci a afişat o atitudine normală, gândindu-se la viitorul apropiat. „Curcanul“ a afirmat că punctele obţinute la Piatra Neamţ nu au nici o valoare dacă elevii săi nu vor obţine victoria şi în meciul de mâine, de pe „Ion Oblemenco“, contra celor de la FC Naţional.
„Aceste trei puncte trebuie să aibă continuitate cu FC Naţional. Jucătorii Craiovei sunt tineri şi trebuie să înţeleagă că nu o victorie rezolvă campionatul. Le-am spus jucătorilor că vreau victoria şi în meciul de sâmbătă“, a punctat Florin Cioroianu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII