24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie oportună

Victorie oportună

Liga I

Ceahlăul – Universitatea 0-2
• Stadion
„Ceahlăul“, spectatori: 9.000
• Au marcat: Fl. Costea '12, Dina '84.
Ceahlăul: Fedorenko – L. Goian ('72, M. Alexandru), Forminte, Iencsi, Văsîie – Purică, C. Ilie ('46, Bănuţă), Rusmir, Nohai – M. Ilie, Vrăjitoarea ('69, I. Enache). Antrenor: Aurel Şunda.
Universitatea: Bornescu – Ciucă, D. Stoica, Mitchell – Dănănae, Gîrlă ('79, A. Ionescu), Gărgălie, Dina, Rose – Fl. Costea ('90, Wobay), Baird ('75, Pîrvu). Antrenor: Florin Cioroianu.
• Cartonaşe galbene: C. Ilie, L. Goian, Iencsi, M. Ilie, I. Enache, Formintefs / Baird, Mitchell.
• Au arbitrat: Al. Tudor – N. Marodin, C. Fecioru.

 După unsprezece meciuri fără victorie, Universitatea a izbutit să contabilizeze trei puncte importante şi să „înfunde“ bine Ceahlăul în clasament.

Conştienţi de faptul că un rezultat bun i-ar scoate, în mare măsură, din „cărţile“ retrogradării, alb-albaştrii s-au mobilizat exemplar şi au început partida foarte bine.
Prima ocazie spre poartă a Ştiinţei a fost irosită de Baird, la o fază „lucrată“ foarte bine de Florin Costea, dar portarul debutant al Ceahlăului, Fedorenko, a respins şutul australianului. La doar un minut, „vioara întâi“ a Universităţii în meciul de la Piatra Neamţ, Florin Costea, a redus la tăcere publicul moldav, executându-l pe portarul ucrainean din marginea careului de 16 metri. La 0-1 pentru olteni, gazdele au mizat totul pe atac, dar Mircea Ilie ('15), Purică ('20) sau Vrăjitoarea ('26) au fost lipsiţi de inspiraţie în faţa porţii apărate de Mircea Bornescu. Universitatea a replicat în minutul 27, la un contraatac supranumeric al juveţilor, Florin Costea a pasat bine în careu, mingea a fost respinsă de Costel Ilie, dar a ajuns la Dina, care a tras tare, însă pe lângă poarta nemţenilor. Până la pauză nu a mai putut fi notată decât o singură ocazie a Ceahlăului, un şut al lui Rusmir ('42), reţinut foarte bine de Bornescu, asta după ce acelaşi jucător nemţean nu a izbutit să trimită pe poarta Ştiinţei o lovitură liberă din marginea careului de 16 metri ('41).

Dina şi-a răscumpărat greşeala de la Galaţi

Dacă în prima repriză partida a fost destul de antrenantă, în partea secundă a mai scăzut ritmul de joc, asta şi pentru că Universitatea a mizat pe contraatac.
Aşa cum era de aşteptat, nemţenii nu s-au împăcat cu gândul că sunt conduşi pe propriul teren şi s-au avântat spre poarta lui Mircea Bornescu. După imensa ocazie irosită de Mircea Ilie ('46), Ceahlăul nu s-au putut mulţumi decât cu ideea că au dominat ostilităţile din teren, pentru că ocaziile cele mai importante au fost trecute tot în contul oltenilor.
Dina le-a făcut peri albi suporterilor olteni prezenţi sub Pietricica în minutul 70, când l-a luat la ţintă pe portarul Fedorenko, din postură de unu la unu. Dina nu a mai greşit însă în minutul 84, când a profitat de o eroare a defensivei nemţene, l-a driblat pe portar şi a trimis relaxat în poarta goală, răscumpărând greşeala de la Galaţi şi declanşând fiesta în tabăra alb-albastră. Al doilea gol le-a tăiat răsuflarea gazdelor, care, deşi au dominat ostilităţile din teren, nu au mai putut împiedica înfrângerea, rezultatul înregistrat complicându-le şi mai mult situaţia din clasament.
Prin această victorie obţinută la Piatra Neamţ, Universitatea s-a îndepărtat de zona retrogradării şi a restabilit liniştea în Bănie, acolo unde publicul craiovean aşteaptă cu sufletul la gură confruntarea cu FC Naţional, meci în care o victorie ar însemna rămânerea în Liga I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII