10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpectacol total pe Old Trafford

Spectacol total pe Old Trafford

Liga Campionilor

Manchester United     3
AC Milan         2
• Stadion
„Old Trafford“, spectatori: 68.000.
• Au marcat: C. Ronaldo '5, Rooney '59, '90+1 / Kaka '22, '37.
Manchester: Van der Sar – O'Shea, Brown, Heinze, Evra – Fletcher, Carrick, Scholes,
C. Ronaldo – Rooney, Giggs. Antrenor: Alex Ferguson.
AC Milan: Dida – Oddo, Nesta, Maldini ('47, Bonera), Jankulovski – Gattuso ('52, Brocchi), Pirlo, Ambrosini, Seedorf – Kaka, Gilardino ('83, Gourcuff). Antrenor: Carlo Ancelotti.
• Cartonaşe galbene: Evra, Giggs / Kaka, Bonera.
• A arbitrat: Kyros Vassaras (Grecia).

„Diavolii“ lui Alex Ferguson i-au învins pe omologii milanezi cu un gol marcat în minutele de prelungire, la capătul unui joc spectaculos, în care au strălucit Rooney şi Kaka.

Manchester United şi AC Milan au oferit, marţi seară, spectatorilor de pe „Old Trafford“ şi telespectatorilor din întreaga lume unul dintre cele mai frumoase meciuri din actuala ediţie a Ligii Campionilor. Englezii       s-au impus cu scorul de 3-2, printr-un gol marcat în ultimul minut de Rooney, după ce italienii au avut un avantaj de 2-1 la pauză.
Antrenorul gazdelor, Sir Alex Ferguson, a fost nevoit să „redeseneze“ compartimentul defensiv, privat de prezenţele lui Gary Neville, Nemanja Vidic şi Rio Ferdinand. În faţa lui Van der Sar au stat Gabriel Heinze, în centru, iar pe flancuri au activat Wes Brown şi Patrice Evra, recuperat in extremis. De partea cealaltă, Gilardino a câştigat duelul cu Inzaghi pentru postul de vârf împins. Dar nu „Gila“ avea să fie în prim-planul acţiunilor ofensive ale Milanului în acest joc.

Kaka a fost de neoprit

La fel ca în meciul cu Roma din sferturi (scor 7-1), Manchester a găsit drumul spre gol la scurt timp după fluierul de început. În minutul 5, Paul Scholes a câştigat un duel cu Ambrosini, iar mingea trimisă de acesta pentru Rooney a fost respinsă în corner. În urma executării loviturii de colţ, Cristiano Ronaldo a reluat cu capul, mingea atingându-l pe portarul Dida înainte să intre în plasă. La puţin timp după ce a deschis scorul, mijlocaşul lusitan şi-a încercat norocul cu un şut de la distanţă, dar a greşit ţinta.
În minutul 14, brazilianul Kaka a dat semne că este pus pe fapte mari şi i-a încălzit mănuşile lui Edwin Van Der Sar cu un şut de la distanţă. La poarta cealaltă, Giggs a centrat de pe partea stângă, iar Carrick, nemarcat în careu, a reluat din voleu, dar Dida s-a opus şi a respins în corner.
În minutul 22, Seedorf i-a pasat excelent lui Kaka, iar brazilianul l-a depăşit clar în viteză pe Heinze şi a înscris cu un şut plasat în stânga lui Van der Sar, restabilind egalitatea. Zece minute mai târziu, Manchester a răspuns cu o lovitură de cap a lui Giggs şi cu un şut cu stângul din întoarcere al lui Cristiano Ronaldo, dar Dida s-a aflat la post.
Prima repriză nu s-a încheiat însă înainte ca brazilianul Kaka să mai creeze o fază de senzaţie, încheiată cu gol. În minutul 37, sud-americanul a primit o minge pe partea stângă, i-a depăşit uşor pe Darren Fletcher, Heinze şi Evra, ultimii doi ciocnindu-se la marginea careului, şi l-a învins din nou pe Van Der Sar, şi de data aceasta tot cu un şut plasat. La numai un minut după ce a realizat „dubla“, Kaka a şutat puternic de la distanţă, Van der Sar respingând greu în corner.

Manchester a întors rezultatul după pauză

În repriza a doua, de la vestiare nu a mai ieşit veteranul Milanului, Paolo Maldini, în locul acestuia intrând Daniele Bonera. Imediat, Manchester a ratat o mare ocazie de gol, Michael Carrick, nemarcat, reluând ca un amator din cinci metri mingea trimisă de Giggs din lovitură de colţ. Kaka a dat apoi din nou emoţii suporterilor lui Manchester, însă şi-a încheiat cursa sa către poarta lui Van der Sar cu un şut slab, în diagonală, care a trecut la doi metri de bara din dreapta olandezului. În minutul 59, United a reuşit să egaleze la capătul unei acţiuni cursive de atac. De la Carrick, mingea a ajuns la Scholes, care a trimis o pasă braziliană peste fundaşii Milanului până la Rooney, iar acesta nu a ratat din postura de singur cu Dida.
Partida a continuat în acelaşi ritm nebun, iar cinci minute după ce scorul a devenit 2-2, vigilenţa lui Dida a fost pusă la încercare de Fletcher cu un şut din prima, brazilianul fiind la post. A fost aproape de gol şi Giggs, în minutul 70, mingea trimisă de el din lovitură liberă trecând la câţiva centimetri de bară. Şi-a încercat norocul şi Pirlo, de la 30 de metri ('76), dar şutul acestuia nu a avut suficientă forţă pentru a-i pune probleme lui Van der Sar.

Salvatorul Rooney

În minutul 83, Cristiano Ronaldo a driblat doi fundaşi italieni, însă a şutat în plasa laterală. Asaltul final al englezilor a constat în şuturi de la distanţă, dar John O'Shea, de două ori, Giggs, din lovitură liberă, şi Ronaldo nu au reuşit să-l învingă pe Dida. Avea să o facă Rooney în minutul 91, şutând splendid, din prima, de la 18 metri, la colţul scurt, sub privirile „spectatorului“ Alessandro Nesta.
După rezultatul înregistrat pe „Old Trafford“ şi maniera în care s-a jucat, oricare dintre cele două formaţii poate obţine calificarea în finală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU