9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim va evolua cu trofeul pe masă

Oltchim va evolua cu trofeul pe masă

Oltchim Râmnicu Vâlcea a avut noroc ieri la tragerea la sorţi a meciurilor din finala Cupei Cupelor, cu norvegiencele de la Byasen Trondheim. Aşa cum şi-au dorit, elevele lui Gheorghe Tadici vor disputa primul meci în deplasare, pe 12 sau 13 mai, iar returul la Vâlcea, o săptămână mai târziu, mai precis pe 20 mai. Faptul că dispută al doilea meci în faţa propriilor spectatori reprezintă un mare avantaj pentru campioanele României, care ar putea savura câştigarea trofeului cu fanii, chiar după încheierea meciului.
„Suntem mulţumiţi de tragere. A ieşit cum am vrut, să jucăm returul cu trofeul pe masă. Recompensa pentru îndeplinirea   obiectivului, câştigarea Cupei Cupelor, este cunoscută de jucătoare de la 1 august 2006 şi înseamnă maximum 20.000 de lei. Dacă vor câştiga trofeul, vor merita aceşti bani cu vârf şi îndesat“, a spus ieri preşedintele Oltchim, Ioan Gavrilescu.
Meciul retur se va dispute pe 20 mai, adică duminica, nu sâmbăta, cum juca Oltchim în Cupele Europene, din cauza contractelor dintre EHF şi televiziunile care transmit direct meciul.
La meciul de la Râmnicu Vâlcea, care va avea loc la o zi după referendum, ar putea asista şi Traian Băsescu, dar şi premierul Călin Popescu Tăriceanu. În cazul în care aceştia nu se vor împăca până la ora meciului, oficialii clubului vâlcean au găsit deja o soluţie: pe Băsescu îl vor pune la galerie, pentru că îi place să stea în mijlocul suporterilor, iar Tăriceanu va lua loc la tribuna oficială.

Clujencele joacă returul în deplasare

Dacă vâlcencele vor juca acasă cu trofeul pe masă, handbalistele de la Universitatea Jolidon Cluj nu au avut acelaşi noroc. Ele vor disputa pe teren propriu prima manşă a finalei Cupei Challenge, cu Naisa Nis, pe 12 mai, în timp ce returul se va juca pe terenul jucătoarelor sârbe, pe 19 sau 20 mai. „Sunt foarte supărat. Nu este un avantaj pentru noi tragerea la sorţi. Ne doream enorm să jucăm returul cu trofeul pe masă, dar aşa suntem obligaţi să câştigăm la minimum şase-şapte goluri încă din partida tur. Am încredere în fete că pot juca la fel de bine ca în deplasarea de la Zagreb, din semifinale“, a spus după tragerea la sorţi antrenorul clujencelor, Gheorghe Covaciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS