17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipa Pandurii, favorită în duelul mineresc

Echipa Pandurii, favorită în duelul mineresc

Liga I

Pandurii – Jiul Petroşani
• Stadion
„Municipal“, astăzi, ora 17.00 (netelevizat).
• Formaţii probabile
Pandurii: Guso – Popete, Rus, Chibulcutean, Dragomir – Ad. Popescu, Vancea, Stângă, I. Iordache – D. Orac, Vintilescu. Antrenor: Eugen Neagoe.
Jiul: Anton – Dinu, Lungan, Mihart, Borza – M. Gheorghe, Paleacu, Pîcleşan, Petrescu – Dulcea, Apetri. Antrenor: Gheorghe Poenaru.
• Vor arbitra: Ov. Haţegan – Ed. Crângaşu, S. Gheorghe.

Gorjenii sunt convinşi că nu vor avea probleme în meciul cu Jiul Petroşani, codaşa Ligii I, însă cred că gruparea din Valea Jiului nu se va lăsa uşor pe „Municipal“.

Echipa Pandurii Târgu Jiu a obţinut, în tur, la Petroşani, cea mai clară victorie din acest sezon, 2-0, prin două eurogoluri semnate Vranjkovic şi Vintilescu. Astăzi, la Târgu Jiu, Pandurii vizează cele trei puncte ca o confirmare a formei bune pe care o traversează, în timp ce Jiul Petroşani, deja retrogradată, se gândeşte să smulgă măcar un punct pentru atingerea baremului.
Sigur de victorie, Vintilescu se gândeşte la onorantul loc şase pe care formaţia Pandurii îl poate ocupa la finalul jocului cu Jiul, dacă şi rezultatele indirecte favorizează echipa din Târgu Jiu. „Teoretic, este cel mai uşor meci al nostru acasă în acest retur. Practic, sunt convins că va fi un meci greu. Problema retrogradării s-a încheiat pentru noi, nu ne mai uităm acolo jos, sperăm să urcăm în clasament cât mai sus. Aş vrea să marchez un gol, indiferent cum va fi, urât sau frumos. E o stare de oboseală, dar asta nu înseamnă că, dacă am avut acest program dens de jocuri, Jiul e favorită. Categoric, noi suntem favoriţi şi eu zic că vom câştiga. Ar fi o onoare pentru noi să ajungem pe locul şase“, a declarat Vintilescu.
Neagoe va efectua modificări în primul unsprezece, deoarece Păcurar este suspendat, iar mai mulţi jucători acuză probleme medicale. Acest lucru nu-l împiedică însă pe tehnician să aspire la victorie în meciul cu Jiul. „Nu vor fi foarte multe schimbări în echipă, una este sigură, Păcurar nu va juca pentru că este suspendat. Sunt mai mulţi jucători care acuză probleme medicale, Rus, Vancea, Vătavu. Liviu Mihai sperăm să nu fie foarte grav. La fel şi Vasilache, care va lipsi cel puţin zece zile. Toate partidele sunt importante, sunt în joc trei puncte, sper să evoluăm bine şi să câştigăm cu Jiul. Este o partidă normală de campionat, am cerut jucătorilor să rămână concentraţi, ştim ce avem de făcut“, susţine „Geană“.

Mircea Voicu, „pandur“ cu acte în regulă

Deşi nu s-a încheiat acest campionat, formaţia Pandurii Târgu Jiu a şi efectuat primul transfer, asigurându-şi semnătura lui Mircea Voicu, fostul decar al Jiului Petroşani. Voicu şi-a reziliat contractul cu gruparea patronată de Alin Simota şi, din vară, se va pregăti sub comanda lui Eugen Neagoe. „Mircea Voicu este un fotbalist pe care l-am dorit. El a semnat deja cu Pandurii. Şi-a reziliat contractul cu Jiul Petroşani şi se poate antrena cu noi. Îl cunoaştem bine. Va deveni jucătorul nostru începând din această vară. Sper să facă treabă bună aici, este un băiat foarte serios“, a declarat Neagoe.
Echipa Pandurii Târgu Jiu îşi va menţine actualul lot şi în sezonul următor, „Geană“ fiind interesat să aducă sub comanda sa jucători tineri, care să asigure continuitatea în Liga I. „Urmărim jucătorii de care vom avea nevoie. Nu contează numărul şi posturile, ci valoarea lor. Viitorul campionat, cred eu, va fi la fel de dificil ca şi cel din acest an. Avem un nucleu de 18-20 de jucători valoroşi şi nu va pleca nimeni. O să aducem şi fotbalişti mai tineri, de perspectivă, care să rămână mulţi ani la Pandurii Târgu Jiu“, susţine Eugen Neagoe.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS