12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRoşu, pe lista marcatorilor

Roşu, pe lista marcatorilor

Laurenţiu Roşu (foto) şi-a trecut numele pe lista marcatorilor în partida pe care echipa sa, Recreativo Huelva, a câştigat-o pe teren propriu, cu 4-2, în faţa formaţiei Racing Santander în cadrul rundei a 31-a a campionatului Spaniei. Mijlocaşul român a fost rezervă şi a intrat pe teren în minutul 63, în locul lui Sinama-Pongolle. Câteva zeci de secunde mai târziu, Roşu a marcat golul prin care a dus scorul la 4-1 în favoarea gazdelor. Până atunci mai punctaseră Uche ('2), Pablo ('32) şi Cazorla ('39) pentru gazde, şi Garay ('8) pentru Santander. Zigic ('65) a marcat apoi al doilea gol al oaspeţilor, care au evoluat cu un jucător mai puţin pe teren din minutul 75, când a fost eliminat Ruben.
Laurenţiu Roşu a marcat în meciul cu Santander al treilea gol al său în actuala ediţie a Primerei Division, celelalte fiind reuşite în partida cu Celta Vigo din etapa a 29-a, încheiată tot cu scorul de 4-2. Cu 49 de puncte, Recreativo Huelva ocupă locul al şaptelea în clasament.
Tot în etapa a 31-a a campionatului Spaniei, Celta Vigo, echipa la care evoluează Gabriel Tamaş, a părăsit învinsă, cu 2-0, terenul formaţiei Zaragoza. Ewerthon a reuşit să înscrie ambele goluri, într-un interval de numai trei minute ('72, '75). Tamaş a fost titular şi a rămas pe teren pe toată durata întâlnirii. Acesta a fost al doilea meci al echipei din Vigo cu bulgarul Hristo Stoicikov pe bancă, primul încheindu-se cu o victorie. În clasament, Celta ocupă locul 17, la egalitate de puncte cu Levante, situată cu o poziţie mai jos.
Fundaşul dreapta Cosmin Contra a fost folosit pe toată durata meciului pe care echipa sa, Getafe, l-a terminat la egalitate în deplasare cu Levante, scor 1-1. Gazdele au deschis scorul în minutul 3, prin Riga, iar Belenguer a egalat în minutul 56. Cu 43 de puncte, Getafe ocupă locul nouă în clasament.

Barcelona, învinsă de Villarreal

FC Barcelona a părăsit învinsă duminică seară terenul formaţiei Villarreal, gazdele impunându-se cu 2-0. Cu tripleta de aur Ronaldinho, Eto'o şi Messi pe teren, echipa catalană a ratat câteva ocazii bune de a deschide scorul în prima repriză, în timp ce singura oportunitate a gazdelor a fost irosită de Forlan ('43). Elevii lui Frank Rijkaard s-au văzut conduşi în minutul 55, când francezul Robert Pires l-a învins pe portarul Valdes cu un şut în diagonală. La scurt timp, „Submarinul Galben“ a fost la un pas de 2-0, dar fundaşul Puyol a scos in extremis mingea expediată spre poartă de Forlan. În minutul 84, într-un moment în care „Barca“ era în căutarea golului egalizator, gazdele au lovit pentru a doua oară, prin Marcos. Ronaldinho a trimis mingea în transversală în minutul 90.
FC Sevilla s-a apropiat la un singur punct de Barcelona după înfrângerea catalanilor la Villarreal. Elevii lui Juande Ramos      s-au impus pe teren propriu, cu 4-1, în faţa formaţiei Athletic Bilbao, echipă aflată în lupta pentru supravieţuire în Primera Division. Prima repriză s-a încheiat fără goluri. Rusul Kerzhakov a marcat primul gol al gazdelor în minutul 49, iar Puerta a majorat diferenţa de pe tabelă şase minute mai târziu. Uruguayanul Chevantón a punctat pentru 3-0 în minutul 69, pentru ca Yeste să reducă din handicap în minutul 77. Luis Fabiano a reuşit în cele din urmă să-şi treacă numele pe lista marcatorilor în minutul 82.
Campionatul Spaniei este mai disputat ca în ultimele sezoane, în fruntea ierarhiei găsindu-se trei echipe cu şanse de a câştiga titlul de campioană, când au mai rămas de disputat şapte etape: Barcelona – 59 de puncte, FC Sevilla 58 de puncte, Real Madrid 57 de puncte.

Primera Division, etapa a 31-a

Rezultate: Real Sociedad – Atletico Madrid 2-0, Real Madrid – Valencia 2-1, Recreativo Huelva – Santander 4-2, Villarreal – Barcelona 2-0, Zaragoza – Celta 2-0, FC Sevilla – Bilbao 4-1, Espanyol – Betis 2-2, Levante – Getafe 1-1, Mallorca – Nastic Tarragona 1-0, Deportivo – Osasuna 1-0.
Clasament: 1. Barcelona 59 de puncte; 2. Sevilla 58; 3. Real Madrid 57; 4. Zaragoza 53; 5. Valencia 53; 6. Atletico 50; 7. Recreativo 49; 8. Racing 47; 9. Getafe 43; 10. Espanyol 42; 11. Deportivo 42; 12. Villarreal 41; 13. Mallorca 39; 14. Osasuna 36; 15. Betis 34; 16. Athletic 32; 17. Celta 30; 18. Levante 30; 19. R. Sociedad 27; 20. Nastic 24

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU