Acasă Sport Pe margine toţi sunt profesori

Pe margine toţi sunt profesori

„Mourinho“ a vorbit ieri despre perioada petrecută la Universitatea şi despre problemele care i-au grăbit plecarea, întărind ideea că tensiunile de la echipă provin din interiorul clubului.

Fostul antrenorul al Ştiinţei, Ştefan Stoica, a vorbit ieri pentru GdS despre mandatul său la gruparea alb-albastră, afirmând că totul a fost bine şi frumos până la meciul cu Gloria Bistriţa, când unii oficiali olteni au stricat atmosfera de la echipă. Deşi nu a negat că ştia că este „lucrat“ de ceva vreme de apropiaţii patronului Adrian Mititelu, „Mourinho“ a evitat să detalieze subiectul, amânându-l pentru că nu vrea  să-i afecteze pe „băieţi“. Fane Stoica este convins că Universitatea va reuşi să se salveze de la retrogradare şi aşteaptă să i se achite contractul în întregime, considerând că, în momentul demiterii, obiectivul său era în „grafic“.

– Sunteţi supărat după ultimele evenimente?
– Îmi pare rău de ceea ce s-a întâmplat şi spun că nu meritam să fiu demis. Am încercat să fac o echipă competitivă, şi reuşisem, zic eu, dar după meciul cu Gloria Bistriţa atmosfera de la echipă     s-a stricat, deşi nu era nici prima şi nici ultima înfrângere a echipei. Unii înţeleg că disciplina se face cu parul şi cu urlete în vestiar. Eu nu sunt aşa.
– Credeţi că aţi fost lucrat de cei din conducere? Cum comentaţi demisiile de moment ale lui Ion Geolgău şi Silvian Cristescu?
– Tensiune mare la echipă a fost tot timpul, dar ca în ultima lună nu. Degeaba mă chinuiam să le ridic moralul, că veneau alţii şi munca mea era egal cu zero. Nu ştiu dacă am fost lucrat. Aş prefera să vorbesc altă dată de asta, pentru că nu vreau să-i afecteze pe băieţi.
– Suporterii sunt de părere că şi o parte dintre jucători v-ar fi trădat…
– Nu pot să cred că ar fi făcut cineva asta. Dacă au fost jucători care nu au jucat corect, probabil, au făcut-o puşi de cineva, nu au făcut-o de capul lor, pentru că aceşti copii nu ştiu să fure.
– Adrian Mititelu v-a imputat că aţi greşit de câteva ori la acest capitol şi de aceea aţi pierdut multe puncte. A existat vreun meci în care vi s-a sugerat pe cine să folosiţi în teren?
– De pe margine toţi sunt profesori, toţi se pricep. Din păcate, nu am avut timp să îi explic cum stă treaba cu sistemele de joc.

„M-au dat afară prin telefon“

– Regretaţi că părăsiţi Ştiinţa?
– Despărţirile sunt întotdeauna grele. M-am dedicat echipei. Sunt nişte copii minunaţi şi merită ce este mai bun. Au valoare, dar sunt prea tineri şi de aceea mai greşesc. Nu regret că am venit antrenor la Universitatea, dar îmi pare rău că trebuie să mă despart de echipă şi cred că sentimentul este reciproc. Pentru mine a fost o onoare să antrenez o echipă atât de mare ca Universitatea.
– Credeţi că vom scăpa de retrogradare?
– Universitatea nu va retrograda, şi pe asta mizează şi conducătorii ei. Are cel mai uşor program dintre echipele ameninţate de retrogradare şi sunt convins că va termina cel puţin pe locul 12. Apoi, mai este vorba şi de valoare, Craiova nu merită să pice. Am spus-o mai demult, cu 35 de puncte rămâi liniştit în Liga I.
– Aţi ajuns la o înţelegere cu oficialii în privinţa banilor?
– Cred că nu suntem la piaţă să negociem cât şi cum. Există un contract clar, scadent în 2008, pe care ar trebui să-l respecte, dacă nu… Trebuie să-mi dea toţi banii, pentru că obiectivul meu a fost să clasez echipa pe locul 12, nu pe podium, şi eram în grafic, după cum arată clasamentul. Că spuneam noi una sau alta era ca să-i încurajăm pe băieţi. M-au dat afară prin telefon, nu a fost nimic oficial, sper să fie fair-play măcar de data asta şi să-şi achite obligaţiile.
– Ce facem la Piatra Neamţ?
– Luptăm, ce să facem. Nu vreau să fac vreun pronostic, dar nu cred că vom pierde. Trebuie să se adune şi să iasă din această pasă proastă. Le ţin pumnii băieţilor. Trebuie să ştie că sunt alături de ei.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version