10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMilan, în efectiv complet la Manchester

Milan, în efectiv complet la Manchester

Antrenorul Milanului, Carlo Ancelotti (foto), va putea conta pe toţi jucătorii pentru partida pe care „rossonerii“ o vor disputa, în această seară, la Manchester, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor. Singurul care va absenta va fi brazilianul Ronaldo, care nu are drept de joc în tricoul Milanului în această competiţie. Ancelotti l-a luat în avionul către Anglia până şi pe portarul Dida, uşor accidentat la umăr. Ancelotti va putea astfel alinia obişnuitul 4-3-2-1 pe care l-a folosit până acum în Liga Campionilor. În apărare, cel mai probabil vor evolua Oddo, Nesta, Maldini şi Jankulovsi, la mijloc vor juca trei recuperatori de meserie, Gattuso, Pirlo şi Ambrosini, iar Kaka şi Seedorf vor avea rolul de a anima jocul în linia mediană. În postura de vârf, Ancelotti l-ar putea folosi pe Alberto Gilardino, revenit după ce şi-a ispăşit o etapă de suspendare. Tehnicianul italian se bazează mult pe vivacitatea şi inspiraţia lui Kaka: „Este un jucător fundamental pentru noi“.
Cu toate că ultima vizită a unei echipe italiene pe „Old Trafford“, AS Roma, s-a încheiat cu un dezastru pentru Chivu şi compania, înaintea întâlnirii de la Manchester, Silvio Berlusconi, proprietarul clubului italian, s-a declarat optimist: „Sunt convins că Manchester va face tot posibilul să câştige. Dar noi trecem printr-o perioadă bună şi sunt convins că vom scoate un rezultat bun în Anglia. Eu cred că în acest an putem aduce un nou trofeu european în Italia“, a declarat Berlusconi după meciul câştigat, duminică, 3-1 cu Cagliari.

Multe absenţe la Manchester

De partea cealaltă, Sir Alex Ferguson nu-l va putea folosi pe fundaşul Rio Ferdinand. Acesta se accidentase la inghinali la un meci din Cupa Angliei cu Watford şi a revenit pe teren, sâmbătă, la partida din campionat cu Middlesbrough, dar apărătorul a intrat la pauză la cabine şchiopătând şi nu a mai revenit pe teren. „Va reveni în două săptămâni“, a spus Ferguson. Pe cât de trist părea antrenorul Ferguson că nu-l va putea avea la dispoziţie pe cel mai bun fundaş al său, pe atât de bucuros a părut Carlo Ancelotti: „Dacă nu va juca Ferdinand va fi foate bine pentru noi. Dar pe noi ne preocupă în special forma în care se află jucătorii lor ofensivi, Rooney şi Cristiano Ronaldo“.
Din cauza unor accidentări mai vechi, vor absenta la Manchester alţi trei apărători Gary Neville, Nemanja Vidic şi Mikael Silvestre. La meciul din campionat cu Middlesbrough, Alex Ferguson i-a folosit în defensivă pe Wesley Brown, Gabriel Heinze şi John O'Shea, pe lângă Rio Ferdinand, înlocuit la pauză cu mijlocaşul Fletcher.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS