14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Juveţi de pică

Liga I

Universitatea – Unirea Urziceni 0-0
• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 5.000.
Universitatea: Bornescu – Dănănae, Ciucă, Rose – L. Pîrvu, Săceanu, Dina ('63, A. Ionescu), Wobay, Velcovici – Baird, Njock ('66, Fl. Costea). Antrenor: Ştefan Stoica.
Unirea Urziceni: Grigore – E. Nicu, Galamaz, D. Munteanu, Bordeanu – Mara ('90, Balauru), Haciatrian, V. Negru, Cr. Constantin ('63, C. Petre) – Bilaşco ('79, Onofraş), B. Stancu. Antrenor: Dan Petrescu.
• Cartonaşe galbene: Ciucă, Săceanu / Haciatrian.
• Au arbitrat: R. Dumitru – Ed. Dumitrescu, D. Mudura.

Aflată într-o situaţie delicată în clasament, Universitatea nu avea decât varianta victoriei cu Unirea Urziceni. Încercând să mascheze problemele din interior, conducerea grupării alb-albastre a afişat un zâmbet fals şi şi-a asigurat fanii că punctele puse în jocul de sâmbătă vor fi contabilizate de juveţi. La ora meciului însă, „Mourinho“ a constatat cu stupoare că „vitejii“ săi nu pot lega mai mult de trei pase consecutive. Deşi ştiau că viitorul lor depinde în mare măsură de acest duel cu Unirea Urziceni, Ciucă şi compania au început prost partida şi, cu toate că s-au străduit să-şi revină, nu au putut puncta la nici un capitol. Prima ocazie a juveţilor i-a aparţinut lui Julius Wobay, dar tentativa leonezului din minutul 24 nu i-a creat probleme portarului advers, Cătălin Grigore amuzându-se opt minute mai târziu la şutul „leşinat“ expediat de Baird. Cea mai importantă oportunitate de a marca a Ştiinţei s-a consemnat în minutul 43, când şutul pe jos al lui Dina, de la 20 de metri, a fost reţinut de portarul ialomiţean.

Oaspeţii au controlat jocul

Jocul haotic la Ştiinţei, cu mingi înalte spre Njock, le-a permis adversarilor să stea liniştiţi în defensivă şi să pornească pe contraatac, tonul ocaziilor la poarta lui Mircea Bornescu fiind dat de Bordeanu ('9). În minutul 11, căpitanul Urziceniului, Bogdan Mara, a izbutit să scape din marcaj şi să înscrie, însă, din fericire, tuşierul Eduard Dumitrescu a indicat eronat poziţie de ofsaid, absolvind Universitatea de la un gol care ar fi putut conduce la un dezastru. Alb-albaştrii nu s-au trezit nici după acest ajutor primit de la arbitri, toate tentativele ofensive iniţiate de Wobay şi colegii de compartiment fiind stopate înainte de careul de 16 metri, spre disperarea tuturor celor din tribune. Văzând că se poate, ialomiţenii au continuat să preseze, fapt rezultat cu alte ocazii de gol, prin tânărul Bogdan Stancu ('30, '35), dar Bornescu a fost la post de fiecare dată.

După pauză, tot nimic

Apatia alb-albaştrilor a continuat şi după pauză, Ştiinţa neavând nici o ocazie de poartă. Cei care au presat şi au fost aproape de gol au fost tot oaspeţii, elevii lui Dan Petrescu simţindu-se ca „acasă“ pe stadionul „Ion Oblemenco“.
Unirea Urziceni a trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 75, când Bilaşco a reluat din interiorul careului de şase metri, Mircea Bornescu respingând in extremis. Nici Onofraş nu a avut succes în faţa porţii craiovene ('86), şutul fostului ieşean trecând puţin pe lângă bară, la fel şi C. Petre ('88), care nu a făcut altceva decât să-l evidenţieze din nou pe Bornescu, mărind tensiunea din tribune.
Fluierul de final al „centralului“ Robert Dumitru a bifat cel  de-al unsprezecelea meci consecutiv fără victorie pentru Universitatea Craiova, a cărei menţinere în prima ligă depinde în cea mai mare măsură de partida de miercuri, de la Piatra Neamţ, care va fi arbitrată de bucureşteanul Alexandru Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII