22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Remiză amară

La capătul unui joc început cu incidente între suporteri şi jandarmi, Ştiinţa nu a scos decât un punct din confruntarea cu Urziceni, iar emoţiile retrogradării devin tot mai mari.

Cu sabia deasupra capului, jucătorii Universităţii Craiova aveau mare nevoie de o victorie în confruntarea de ieri cu Unirea Urziceni, însă oltenii nu au obţinut decât o remiză albă, iar grijile retrogradării sunt tot mai mari. Puţinii spectatori prezenţi pe „Ion Oblemenco“ au asistat la încă un meci slab al favoriţilor, care au fost şi în acest joc lipsiţi de inspiraţie. Alb-albaştrii şi-au creat puţine ocazii de poartă, având din nou noroc cu Bornescu, portarul Ştiinţei fiind autorul moral al punctului obţinut.
Înainte de fluierul de start, galeria Universităţii a scandat împotriva patronului Mititelu şi a preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, motiv pentru care a fost evacuată din peluză. Pe drum, suporterii şi-au vărsat nervii pe câteva maşini parcate în zona stadionului, poliţiştii efectuând 20 de arestări.
Meciul a început cu o centrare periculoasă a lui Wobay pentru Njock, dar camerunezul a ratat întâlnirea cu balonul. Oaspeţii s-au dezmeticit însă repede şi au închis jocul, acţiunile de atac ale alb-albaştrilor fiind oprite departe de careul lui Grigore. Mai mult, ialomiţenii şi-au arătat colţii pe contraatac, Bornescu opunându-se la şutul lui Bordeanu ('9). Mara a reuşit chiar să marcheze două minute mai târziu, dar golul său a fost anulat eronat pe motiv de ofsaid. Universitatea a plimbat mai mult mingea, dar fără rezultat, primul şut spre poartă al craiovenilor venind în minutul 24, autor Wobay, în timp ce Baird a trimis primul şut pe poartă al echipei sale abia în minutul 36, prea slab pentru a-i pune probleme lui Grigore. De partea cealaltă, Unirea a fost mult mai periculoasă, B. Stancu trimiţând două şuturi înşelătoare, unul scos cu piciorul de Bornescu ('30). Cea mai importantă ocazie a gazdelor s-a consemnat în minutul 43, când şutul pe jos al lui Dina de la 20 de metri a fost reţinut de Grigore, repriza încheindu-se cu reluarea din unghi a lui Njock, fără rezultat.
Nici în partea secundă craiovenii nu au fost mai inspiraţi, elevii lui Dan Petrescu având antidot la toate acţiunile copiilor lui Fane Stoica. Scenariul s-a repetat şi în privinţa ocaziilor de gol, cei mai periculoşi fiind tot oaspeţii. Bilaşco nu l-a putut învinge pe Bornescu din patru metri ('75), portarul Ştiinţei opunându-se şi la reluarea acrobatică a lui B. Stancu ('78). Oltenii nu au avut forţa să atace periculos nici în ultimele minute, iar Onofraş ('86), cu un şut care a trecut cu puţin pe lângă bară, şi C. Petre ('88), cu o reluare din unghi blocată in extremis de Bornescu, au fost la un pas să scufunde corabia Universităţii, echipă pentru care meciul de miercuri de la Piatra Neamţ devine capital în lupta pentru evitarea retrogradării.

Stoica nu se simte ameninţat

La finalul meciului, Ştefan Stoica a recunoscut că oaspeţii au jucat mai bine, dar că nu-şi simte postul ameninţat. „Este un blocaj psihic la aceşti copii. Sper să-şi revină până la următorul meci, pentru că eu ştiu că au valoare. După aspectul jocului, am câştigat un punct astăzi (ieri – n.r.). Nu cred că au uitat să joace fotbal şi nu cred că e târziu să sperăm la evitarea retrogradării, pentru că programul ne dă dreptul. Nu-mi simt postul ameninţat şi sper să ne revenim. Totul e să trecem peste acest blocaj“, a afirmat tehnicianul Universităţii.
„Nu mă aşteptam ca la revenirea mea la Craiova să luptăm din nou pentru evitarea retrogradării. Credeam că vom face o bucurie suporterilor, dar jocul nostru nu ne-a dat dreptul să sperăm la victorie“, a spus şi atacantul Jeremie Njock.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII