8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ne dorim victoria

Pandurii Târgu Jiu nu a învins niciodată Farul pe scena primei divizii. Neagoe speră ca elevii săi să facă uitată eliminarea din Cupa României şi să ofere spectatorilor încă o victorie pe „Municipal“.

Singura vizită a Farului Constanţa la Târgu Jiu a stricat sărbătoarea debutului gorjenilor în divizia A, „rechinii“ impunându-se pe 7 august 2005 cu scorul de 2-1, prin reuşitele lui Apostol şi Todoran, Vintilescu semnând atunci golul „pandurilor“. După aceea, cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori şi tot Farul a avut câştig de cauză, 1-0 şi 2-0, ambele dispute având loc la Constanţa. Antrenorul Eugen Neagoe speră să pună capăt bilanţului negativ al echipei sale în faţa dobrogenilor şi să obţină cu Pandurii o nouă victorie pe teren propriu.
„Sperăm ca duminică (astăzi – n.r.) să obţinem prima noastră victorie împotriva Farului. Ne dorim foarte mult cele trei puncte. Pandurii cred că a confirmat până acum, este o echipă bună, de valoare a primei divizii, nu întâmplător suntem la jumătatea clasamentului fără nici o emoţie. Farul nu e într-o situaţie foarte bună şi va veni mobilizată să nu piardă la Târgu Jiu. Şi noi vom încerca să câştigăm, ne dorim cele trei puncte“, a declarat Neagoe.
Tehnicianul oltean aşteaptă sprijin din partea fanilor, elevii săi având nevoie de un imbold din tribune pentru a depăşi starea de oboseală acumulată pe cele două fronturi, Cupa României şi campionat. „Cu siguranţă s-a acumulat oboseală, se va mai acumula, va fi din ce în ce mai greu pentru că mai avem încă trei jocuri în această săptămână, dar nu cred că suporterii sunt foarte supăraţi pentru eliminarea din cupă. Am făcut tot ce a depins de noi, chiar am dovedit pe teren că ne putem bate şi cu Rapidul de la egal la egal. Din păcate, ei au marcat la prima şansă pe care au avut-o şi acolo s-a pierdut jocul“, a spus „Geană“.

Liviu Mihai poate să facă diferenţa

Cele două echipe au făcut schimb de atacanţi în acest sezon, congolezul Armel fiind legitimat în vară de Farul, în timp ce Pandurii l-a transferat în iarnă pe Liviu Mihai. Dacă Armel a marcat în jocul din tur împotriva fostei sale echipe, Neagoe speră acum ca şi Liviu Mihai să fie omul providenţial pentru Pandurii: „Liviu Mihai este un jucător valoros, el poate chiar să facă diferenţa în partida de duminică“. Antrenorul Farului, Basarab Panduru, nu este îngrijorat că Liviu Mihai va evolua împotriva echipei sale, el fiind cel care l-a exclus din lot pe fotbalist, în turul campionatului. Mihai nu are motive de răzbunare, ci doreşte să-şi facă doar datoria faţă de clubul la care activează. „M-am despărţit în condiţii normale de conducere, sunt prieten cu mulţi dintre jucători şi nu am motive să mă răzbun faţă de nimeni. Nu ştiu dacă va fi un atu pentru Pandurii faptul că eu sunt aici. Să vedem cum va fi la meci“, a afirmat Liviu Mihai. Ex-constănţeanul susţine că-i va oferi lui Eugen Neagoe informaţii despre Farul dacă va fi solicitat. „Încă nu am apucat să vorbesc cu antrenorul despre ceea ce ştiu eu despre Farul. Timpul a fost prea scurt. Dar cred că o să vorbim până la ora meciului“, a mai spus jucătorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS